Hallo,

We krijgen de laatste tijd in de bibliotheek veel vragen om boekvoorstellingen te organiseren. De ene voorstelling moeten we betalen, voor het andere krijgen we geld, en de andere gratis. Hoe gaan jullie ermee om? We kunnen niet ingaan op alle vragen, daarom willen we een kader hierover uitwerken? Zijn er bibliotheken die dit hebben? 

Zijn er bibliotheken die al boekvoorstellingen hebben georganiseerd?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Riet

Weergaven: 271

Berichten in deze discussie

Hallo,

Wij hebben 1x keer een vraag gekregen van een plaatselijke beginnende schrijfster en zijn daar graag op ingegaan. Wij zorgden voor de locatie en een speech, de schrijfster voor de receptie en de uitgever voor de uitnodigingen. Wij mochten onze eigen achterban ook uitnodigen. 

Als tegenprestatie heeft de schrijfster nadien gratis lezingen gegeven voor de 6 klassen.

Geld zou ik er niet voor vragen. En betalen zou ik zeker niet doen, tenzij het boek of de schrijver iets speciaals betekent voor de bib en/of de plaatselijke gemeenschap. Maar dergelijke samenwerking vond ik voor beide partijen een mooie win-win. 

Wij hebben dit ook gedaan voor het debuut van een plaatselijke jeugdschrijfster.  Wij kenden haar al : zij is één van onze vrijwillige KJV-begeleidsters en hebben haar met plezier onze bibliotheek hiervoor ter beschikking gesteld.

Ook hier was het scenario hetzelfde : schrijfster en uitgever nodigden uit en zorgden voor de receptie, onze leners waren ook welkom.  Dit was een leuke avond!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden