Beste collega's,

kunnen jullie eens controleren of het boek 'x-side : heersers na de wedstrijd' bij jullie aanwezig is.

Een lener uit onze bibliotheek had het boek geleend, maar is het ergens kwijtgespeeld. Geen probleem, tot dusver. De lener (woonachtig in de provincie Antwerpen) had zich net ingeschreven en enkel dit boek geleend.

Binnen Wise kun je dan echter wel zien dat diezelfde lener een openstaande vergoeding heeft in een andere bibliotheek voor hetzelfde boek dat hij ook daar is kwijtgespeeld.
Blijkbaar heeft diezelfde lener 13 actieve passen in verschillende bibliotheken EN merk ik via de catalogus dat het boek in praktisch alle Vlaamse bibliotheken staat uitgeleend

https://bibliotheek.be/catalogus/peter-luysterborg/x-side-heersers-...

is dit toevallig dat dit ene boek (uit 2004) in vele bibliotheken is uitgeleend? Of verloren werd gemeld ? Of is er meer aan de hand ?

Meer info :

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Weergaven: 1540

Berichten in deze discussie

Dat boek is bij ons uitgeleend aan NDB uit Brecht.

Hij schreef zich in op 14/02/2020 en leende enkel dit boek.

Uitleentermijn liep tot 8/07/2020 en het werd nog niet teruggebracht.

Bibliotheek Zulte

Dag Christophe, de bib van Edegem & Bornem hebben hier een gemeenschappelijk verhaal over dat begon rond de jaarwisseling 2018-2019, een lang verhaal dat niet goed is afgelopen en op een paar facturen is uitgedraaid (factuur Bornem-Edegem en factuur Edegem-lener die nu in laatste rappel zit en maar niet betaald wordt). De lener in kwestie is een dame (YM) uit Edegem. Eenmalig ingeschreven voor dat boek en nooit meer teruggezien. Via Brocade kunnen wij niet zien of die lener gelijkaardige kosten heeft in andere bibliotheken. Als je het hele verhaal wil horen, mail je me maar eens (veerle.stoffelen@edegem.be) of spreken we per mail af dat we eens bellen om het verhaal te doen. 

Zouden YM en NDB tot dezelfde X-side behoren? Hier ook, YM uit Edegem enkel nog gehoord via mail, tenslotte: vind het boek neit meer, zet maar op factuur;;;

Hier hetzelfde : NDB heeft zich ingeschreven en enkel dit boek uitgeleend. En dan vriendelijk gemaild om te melden dat hij dit boek verloren is en dit zal vergoeden...

Sophie Delbar
Bib Ronse

Hallo allemaal, vraagje: zijn jullie facturen ondertussen ook betaald? Onze factuur naar de lener staat al open sinds oktober 2019; de lener heeft van onze financiële dienst een laatste herinnering gekregen, maar er wordt niet gereageerd (= niet betaald).

Lener NDB uit Brecht is inderdaad wat gaan shoppen in de Vlaamse bibliotheken en telkens hetzelfde verhaal. Hij neemt vriendelijk contact op en meldt dat we de factuur mogen opsturen.
Totnutoe nog niet betaald bij ons.

Waarom reist die persoon gans Vlaanderen rond om zich in te schrijven en dat ene boek te lenen ?

grtn,

Christophe

Voor dat geld kan je wel lid worden in een paar bibliotheken (en nooit de factuur betalen...). Onwaarschijnlijk verhaal...

groetjes

Veerle

Je gelooft het niet...

We vonden het boek vandaag in onze inleverbus.

Carine Van Lierde

Bibliotheek Zulte

Het zal niet meer in trek zijn op tweedehands.be ;-)

Hier werd het boek als vermist opgegeven op 13 februari, vermoedelijk omdat hij er naar vroeg aan de balie. Sowieso werken wij soms met een toeslag voor kostbare werken die niet meer te verkrijgen zijn. Het gebeurt dat leners eerst drie keer vragen of ze een boek mogen kopen en het dan plots 'kwijt' zijn. Als we hen dan de gepeperde rekening sturen, zit het boek vaak plots enkele dagen later op miraculeuze wijze in de inleverbus... Anders kunnen jullie allemaal tegelijk een grote rekening sturen? :-) 

collega's,

de bewuste lener heeft intussen het boek betaald.

maar of ik z'n uitleg geloof, dat laat ik in het midden.

grtn,

Christophe Coffyn

Ongelooflijk maar waar: onze lener (niet NDB, maar mogelijk toch connecties???) heeft net de factuur voor X-side betaald. Dit stukje is dus afgerond, maar toch in het oog houden in de toekomst!

Veerle (bib Edegem)

RSS

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden