Beste

Ik kreeg het volgende bericht over de juridische uitspraak van politierechter D'Hondt. In Nederland kan dit klaarblijkelijk niet. Is deze uitspraak wel mogelijk in België?

Frans van der Heijden Eh... even een update: de boeken van A.F.Th. verschijnen alweer enige jaren bij De Bezige Bij. Die halve beschuldiging (zie mouse-over) aan het adres van Querido gaat dus niet op. Overigens, ook de Bij zou zich nooit inlaten met dergelijke praktijken: gelukkig kennen we in dit land 'scheiding van rechtspraak en literatuur'!

Weergaven: 419

Berichten in deze discussie

Frans van der Heijden Zeg Michel, dus nu zit voor jou niet langer Querido (zie het FB-prikbord van Gerrit Komrij) maar John de Mol in het verdachtenbankje... Onze zuiderburen denken wel een beetje raar over hun buren ter noorderzijde! Let wel: wij kennen hier grondwettelijk een 'scheiding van rechtspraak en kunst/entertainment'. Groet, Frans van der Heijden

Je hebt het over de uitspraak van de politierechter van Dendermonde, Peter D'Hondt, die een snelheidsduivel heeft veroordeeld tot het lezen van een boek. Als de man dat niet doet, dan is hij zijn rijbewijs voor drie jaar kwijt.

Of dit wel kan, zou je eigenlijk aan een jurist moeten vragen. Maar een rechter kan een (alternatieve) taakstraf opleggen. Het lezen van een (welbepaald) boek lijkt me een voorbeeld van zo'n taakstraf.

Waarom kan dit in Nederland overigens niet?

zoals mijnheer van der Heijden reeds zei, ''scheiding van rechtspraak en kunst/entertainment". Ik denk dat de Bezige Bij over de nodige juristen beschikt.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden