Goeiedag,

Zijn er bibliotheken die ervaring hebben met een bibpop/mascotte. We zouden zouden graag voor de allerkleinsten zoiets hebben in onze bibliotheek. We vroegen ons af of er andere bibliotheken zijn die hier ervaring mee hebben en eventueel tips hebben.

Alvast vriendelijk bedankt,

Jens Brigitta

Weergaven: 173

Berichten in deze discussie

Hey,

we hebben in de jeugdafdeling enkele pluchen beesten staan. Enkele jaren terug was er een vaste lener die vroeg of ze voor onze panda een gepast pulleke mocht breien. Die panda was al aangeworven van vóór ik hier ben (1992) dus in feite heeft die panda hier de meeste jaren dienst. Ze breide een mooi pull met op de achterzijde het woord 'bieb'. Sindsdien is dit onze 'biebpanda' geworden en die gebruik ik geregeld om kleine kinderen wat op hun gemak te stellen in de kinderafdeling. Het is niet het mooiste pluchen beest dat te vinden is maar we zijn die panda hier nu al zo lang gewoon dat we hem niet meer zouden willen ruilen voor een 'mooier' exemplaar.


Dan zie je af en toe een peuter een verhaaltje voorlezen aan de biebpanda of samen snuisteren in een zoekboek. Zalig gewoon.

Dus ik zou zeggen, een knuffel uitkiezen, een lokale knutselaar/breister aan het werk zetten, wat promoten en klaar is Kees.

grtn,

Christophe

bibliothecaris De Panne

RSS

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden