Vinden jullie het belangrijk dat het bibpersoneel door de bezoekers erkend wordt als personeel? Zo ja hoe kom je tot dat resultaat? Dragen ze een badge? of een element in de kledij? gilet? T-shirt, hesje, hoodie, tasje dat tevens dienst kan doen om vb ipad te herbergen?,..Altijd? of enkel wanneer de BIB naar buiten komt? Enkel in grote bibliotheken of ook in de kleinere? Alle ideeën, foto's, ervaringen zijn welkom.

Dank bij voorbaat.

Bea van de bib in Kortenberg

Weergaven: 460

Berichten in deze discussie

Dat zijn bij ons die mensen die achter de balie zitten of rondlopen met boeken om weg te steken...  Nog nooit problemen gehad met herkenbaarheid.  Maar een badge (aan een lanyard bvb.) zou misschien wel plezant zijn.

In de bibliotheek van Tielt draagt iedereen een badge met het logo van de bibliotheek en de voornaam erop. De badge kan je op een kledingstuk spelden of knijpen. We hebben nog met lanyards gewerkt in het verleden, maar dat zat vreselijk in de weg bij het wegsteken van boeken. Vanaf iemand in de openbare ruimten van de bib komt tijdens de openingsuren draagt die zijn/haar badge. Op die manier is iedereen onmiddellijk herkenbaar en aanspreekbaar.

Wij hebben speciaal niet voor kledij/hesje gekozen omdat wij graag de bibliotheekmensen zelf hun kledij willen laten kiezen. Ieder heeft zijn stijl en ik denk niet dat als we dit ingevoerd hadden dat dat in dank zou afgenomen worden. Persoonlijk zou ik ook zeggen terecht. Een badge is evengoed herkenbaar en zo kan ieder zijn/haar stijl behouden. 

Dag Bea, 

Bij ons dragen de medewerkers een badge op de momenten dat ze aan de balie zitten. Het is een magnetische badge met het biblogo en de naam op (naam en voornaam). Het voordeel van een magnetische badge is dat je ze niet door je kleding moet prikken. De badge en de magneet zijn niet te groot zodat ze in de zomer je kleding niet naar beneden trekt ;-) Wij hebben dezelfde badge als de mensen aan het onthaal van het gemeentehuis. Lanyards: hangt altijd in de weg. Kledij: dat idee wordt hier niet gedragen, het beperkt je ook in de keuze van wat je aandoet. En het is zo moeilijk om een model en een kleur te kiezen die iedereen OK vindt. 

groetjes, Veerle (bib Edegem)

Beste collega

In Veurne een magnetische badge met voornaam op. Iedereen herkenbaar en aanspreekbaar, tot iedereens tevredenheid.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden