Eerder toevallig vernam ik de lancering van Bibbank.
 
Bibbank is opgezet door Boek.be om bibliotheken te helpen bij het vormen van de bibliotheekcollectie in relatie met de boekhandel(s). Via het platform kan de bibliotheek de suggesties van haar boekhandel raadplegen en bestellen.
Bibbank is opgezet door Boek.be en haar dochtervereniging Meta4Books in overleg met Bibnet. Meta4books vzw werd in 2000 als Boekenbank vzw opgericht door Boek.be met als ambitie om hèt metadatacentrum voor het Nederlandstalige boekenvak te worden dat het boekenvak voorziet van ´professionele, correcte, rijke en integere´ metadata over boeken en auteurs.
 
Zijn de collega's op de hoogte van dit initatief? Werd hierover reeds gecommuniceerd?
Heeft iemand al ervaring met dit instrument?

Weergaven: 538

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

In het najaar 2011 stond een infosessie over dit project aangekondigd tijdens een themadag van Boek.be op de boekenbeurs. Er werd toen na een globale presentatie door projectleider Tinne Philips gepeild naar eerste opmerkingen bij aanwezigen vanuit bibliotheken en boekhandels. Intussen is inderdaad een pilootfase voor dit intellligente bestelplatform gelanceerd. Alle geïnteresseerden kunnen inloggen, testen en feed back doorgeven aan Boek.be. Daarna meer... Zo begreep ik.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden