Beste collega's

 

Heeft er iemand ervaring ivm het beveiligen van dubbelzijdige dvd's? Wij gebruiken beveilingslabels die de volledig oppervlakte bedekken, dus ik neem aan dat die niet bruikbaar zijn. Alleen maar het doosje beveiligen dan?

 

Bedankt voor jullie eventuele raadgevingen.

 

Vriendelijke groeten

Miche Bijnens

BICC - bibliotheek Peer

Weergaven: 276

Berichten in deze discussie

Dag Miche, Wij werken ook met RFID-labels die de ganse oppervlakte bedekken. Als je die op een dubbelzijdige dvd kleeft, is één kant inderdaad niet bespeelbaar. Wij hebben alle dubbelzijdige dvd's uit de collectie gehaald en vervangen door enkelzijdige versies of 2x de dubbelzijdige dvd zodat de lener toch beide kanten kan bekijken. Wat omslachtig, maar alleen het doosje beveiligen geeft geen garantie dat de dvd ook effectief in het in het doosje zit bij het binnenbrengen. Groetjes, Veerle (BIB Edegem)

wij beveiligen enkel de doosjes ( clear-vu) ttz. we plakken één RFID boekentag in het doosje, niet op schijfjes.  Heeft voordeel dat je volledige boxen samen kan houden zonder neplabels etc...  Is ook minder prijzig dan de specifieke avm-tags.  

Nu toch al ± 1,5 jaar zo bezig, en nog geen dvd's kwijtgespeeld...

 

 

grtz.

Dirk

http://bib.boutersem.be 

Wij hebben (nog) geen RFID dus veel weet ik er niet van, maar ik was daarjuist enkele meta's aan het doorbladeren en kwam een artikeltje tegen over RFID (in meta 2011/5). Blijkbaar bestaan er verschillende soorten tags en moet er eentje bestaan die je mooi op het ringetje kan plakken.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden