Beste collega's,

In de bib van Maaseik willen we vanaf volgend jaar games gaan aanbieden.
Ik heb een eerste lading aangekocht voor de Playstation 4 en de Nintendo Switch.
Voor die eerste kan onze leverancier beveiligde dvd doosjes voorzien.
De Switch heeft echter geheugenkaartjes en daar hebben ze geen doosjes voor. Deze zijn ook moeilijk te vinden blijkbaar.

De Playstation games kunnen dus gewoon uitgeleend worden en bij het buitengaan door een ontgrendelaar gehaald worden.

Voor de Nintendo switch lijkt mij dan het beste idee om de lege doosjes in de rek te plaatsen en de chips aan de balie te leggen. Men kan deze hier dan ook bekomen.
De kaartjes in de doosjes laten zitten is geen optie en om ze in een dvd doosje te gaan knutselen ook niet echt.

Ik vroeg me af hoe jullie dit aanpakken? Aangezien games nogal prijzig zijn ben ik zelfs geneigd alles via de balie te ontlenen zodat we het goed kunnen controleren, We beperken ook het aantal games per lener.

Weergaven: 173

Berichten in deze discussie

In onze bib wordt inderdaad met wisseldoosjes gewerkt. Het leeg doosje staat in het rek en het doosje met de game en handleiding enz... staat bij ons achter de balie. De weinige keren dat de volle doosjes in het rek geraakt zijn werden die zo goed als onmiddellijk gestolen.

De Nintendo switch en Nintendo DS houden we bij ons aan de balie. We hebben gelamineerde kaartjes gezet in het rek, met foto van de game en "geef dit kaartje af aan de balie om deze game te ontlenen". Dit  werkt goed. Duidelijk voor ons en voor de klant.

Voor PS4 werken wij met beveiligde blu-ray dozen (rood en groen slotje) en voor de Nintendo Switch gebruiken we ook die beveiligde blu-ray dozen. We knippen het houdertje van de geheugenkaart uit de oorspronkelijke doos en kleven dat in een blu-ray doos. Tot nog toe gaat dat prima en hebben we er nog geen problemen mee gehad.

Ok bedankt voor jullie feedback.

De Playstation spellen zijn inderdaad geleverd met een beveiligd doosje met slotje.
Ik heb echter toch meer de neiging om dan maar alles via de balie uit te lenen en inderdaad met wisseldoosjes of kaartjes te werken.
Aangezien heel wat spellen toch makkelijk 50+ euro kosten heb ik schrik dat deze gewoon opengesneden of gestolen gaan worden.

We gaan er hier nog eens goed over brainstormen :)

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden