Zijn er bibliotheken die werken met de bestelmodule van Vubis? En op welke manier gebeurt dit dan? Wij hebben net opleiding gekregen over deze bestelmodule en het lijkt me zeker interessant. Maar misschien zijn tips van bibliotheken die er mee werken wel interessant voordat we er effectief mee aan de slag gaan...

 

Alvast bedankt!

Weergaven: 490

Berichten in deze discussie

De bib van Boechout werkt sedert 1994 met de bestelmodule van Vubis.  Uiteraard is deze bestelmodule bij elke nieuwe release uitgebreider geworden.  Mijn ervaring : put niet alle mogelijkheden die erin verwerkt zijn uit, maar doseer.  Wat je vandaag gebruikt moet je binnen pakweg 5 jaar bij afvoer van de werken ook weer verwijderen.  Verder : toch een zeer goed werkinstrument.

Heel gemakkelijk om te bestellen !

- drukt bestellijsten af

- genereert rappels voor de boekhandel

- je kan op voorhand budgetten vastleggen per materiaalsoort

- je bestellingen worden in Ovinob getoond als "Binnenkort hier "

Kom gerust eens kijken in Temse.

 

Mijn ervaring : put niet alle mogelijkheden die erin verwerkt zijn uit, maar doseer.  Wat je vandaag gebruikt moet je binnen pakweg 5 jaar bij afvoer van de werken ook weer verwijderen.  Verder : toch een zeer goed werkinstrument.

Bib Ichtegem werkt eveneens al meer dan vijftien jaar met de bestelmodule. Zijn daar heel tevreden over. Het is misschien eens interessant om tijdelijke eens uit te proberen. De opmerking van Christa kan ik ook onderschrijven. Een voorbeeldje: als je de factuur linkt aan de bestelling (de betaling registreert dus), en je sluit de factuur af, dan moet je die ook terug ontsluiten bij afvoer of je kan het werk niet afvoeren.

De grootste voordelen buiten de opsomming van Marijke zijn tijdswinst: je hangt je bestelling onmiddellijk aan de beschrijving vast, dan kan je automatisch je bestelling afdrukken, zie je het kostenplaatje, kan je de bestellijsten voor de rekendienst gebruiken, je kan ook onmiddellijk bij levering een barcode toekennen aan het ontvangen werk, zodat je dit gemakkelijk kan terug vinden, het bestelde en/of ontvangen werk wordt reeds in de catalogus getoond, ... enz.

 

 

Infor en Medio werken aan een open interface, gebaseerd op de EDI-norm. Dat houdt in dat je zowel kan bestellen via de leverancier als vanuit Vubis. in beide gevallen worden beide systemen geupdate. EDI laat ook toe om te claimen, te ontvangen, te factureren, (EDIFACT) met dezelfde openheid. Voordeel van normen te gebruiken is dat ze ook door andere leveranciers van bibliotheeksystemen en van documenten kunnen worden gebruikt, net zoals SIP/2 voor beveiligingssystemen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden