Beste

 

Welke gemeente is van plan om de beheerraad van de bib en cultuur te laten samensmelten? Hoe pakken jullie dit concreet aan?

 

Groeten

Lydie

Bib Wijnegem

Weergaven: 412

Berichten in deze discussie

Hey Lydie, wij hebben dit al enkele jaren geleden gedaan...
Hartelijke groet,
Kris Peeraer
Bib Malle
In Peer zijn de beheerraden samengevoegd bij de start van de nieuwe legislatuur (2006). Sinds 2010 hebben bibliotheek en cultuurcentrum ook één dienstverlening (balie, activiteitenaanbod, budget voor activiteiten, samenvoegen van personeel).

Hallo Lydie en andere bibmedewerkers,

 

Even kort vooraf: ik ben de nieuwe jurist van LOCUS, brand new sinds 1 september. Bij deze wil ik jullie meteen vrijblijvend uitnodigen juridische vragen in verband met cultuurbeleid en bibliotheken mijn kant uit te katapulteren (contactgegevens staan op website LOCUS).

 

Lydie, het kan inderdaad zaken vereenvoudigen om tot samensmelting over te gaan en als steunpunt voor lokaal cultuurbeleid moedigen we dat ook aan, als de lokale context zich hiertoe leent. Eventueel, om de specificiteit van de instellingen inzake werking te behouden, kunnen binnen zo’n gezamenlijk beheersorgaan ‘functionele’ werkgroepen worden opgericht die inhoudelijke thema’s mee aansturen. Om tot samensmelting over te gaan zullen de statuten/het organieke reglement moeten gewijzigd worden, een model van een organiek reglement voor een gezamenlijk beheersorgaan voor bibliotheek en gemeenschapschapscentrum vind je alvast op onze website: http://www.locusnet.be/portaal/Locus/LokaalCultuurmanagement/Beheer...   

 

Hier kan je al een eerste inspiratie vinden...

 

Beste groeten,

Hannes

Bedankt voor de reacties, Hannes, ik neem later zeker contact met je op.

 

Groetjes

Lydie

Bib Wijnegem

In de jaren 80 was er in Malle  één beheersorgaan voor bibliotheek en CC.

In de jaren 90 werd dit gesplitst.

En nu weer bijeengevoegd.

Cyclisch principe ?


Kris Peeraer (Bib Malle) zei:

Hey Lydie, wij hebben dit al enkele jaren geleden gedaan...
Hartelijke groet,
Kris Peeraer
Bib Malle

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden