Bestaat er een manier om barcodes ingelezen in een exceldocument in een Vubis savelist te importeren (type Exemplaren). En zo ja, hoe pak ik dit aan?

Weergaven: 448

Berichten in deze discussie

Nele,

Ik weet niet of dit aansluit bij hetgeen je vraagt, maar bij een upgrade van ons systeem enkele maanden terug heb ik eens wat geëxperimenteerd en ik ondervond binnen Excel wel wat problemen om achteraf de gegevens te importeren binnen VubisSmart.

Bij het overzetten van de gegevens vanuit Word ondervond ik geen problemen.

Vanuit Word kon ik zonder problemen een grote hoeveelheid barcodes knippen en daarna plakken binnen VubisSmart (inleveren materialen)

grtn,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

 

Dag Christophe,

Bedankt voor je snelle reactie, maar dat is niet helemaal wat ik bedoel. Ik ben bezig met een convertie-operatie (sublocaties wijzigen) en een deel van de om te zetten beschrijvingen kon ik niet via SSP selecteren (de selectie gebeurt op basis van thema's, maar bij heel wat oudere boeken ontbreekt dit gegeven in de beschrijving of is het niet correct, er is dus geen gemeenschappelijke factor om een selectieprofiel te maken). Die boeken staan in excellijst gescand (een paar honderd per lijst) en die lijst zou ik graag in één keer in een savelist in Vubis krijgen. Om ze daarna in één keer te kunnen converteren. Knippen en plakken zal moeilijk zijn wegens een te groot aantal.
Maar toch bedankt & prettige feestdagen gewenst!
Vriendelijke groet,
Nele

Dat is mogelijk, via 'inlezen exemplaarnummers'. Het icoontje is een diskette.

Dag Jeroen,

Ik had het op die manier geprobeerd, maar Vubis blokkeert telkens.

(Ook eens geprobeerd met een Exceldocument opgeslagen als .txt, maar helaas met hetzelfde resultaat)...

 

Bedankt voor je reactie!

Vriendelijke groet,

Nele

Dag Nele,

 

Het bestand mag enkel barcodes bevatten. Deze moeten telkens op het begin van een nieuwe lijn staan en (denk ik) in een txt bestand zitten, misschien mag een csv bestand ook. Dit bestand moet op jullie Vubisserver staan. Bovendien is het hier zo dat de 'blader' knop niet werkt, en dat je dus in het pad-veld je het pad rechtreeks moet typen.

Ik zou voor de volledigheid de helpdesk van Infor/je PBS lastigvallen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden