Beste collega's

Onze huidige webapplicatie voor de aanmaak van onze barcodes is verouderd. Wij zijn dus dringend op zoek naar een nieuwe, eventueel

betere, applicatie.

Welke applicatie voor barcodes kan je ons aanbevelen en om welke redenen?

Welke zeker niet?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Véronique Strouven

bibliotheekmedewerker - bibliotheek Tielt-Winge

vstrouven@tielt-winge.be

Weergaven: 162

Berichten in deze discussie

Hi Véronique,

Heb je het over de barcodes die jullie op de materialen plakken? Wij besteden het drukken daarvan uit; aan de firma IPEX. Loopt prima.

groeten, Suzanne Middelkoop, Kapellen

Dag Véronique

Waarom niet gewoon voorbedrukte barcode-etiketten op rol bestellen? Je geeft aan de leverancier door aan welk formaat ze moeten voldoen (bijvoorbeeld Code 39), al dan niet met prefix en/of controlegetal. En de hoeveelheid. Hoe groter de hoeveelheid die je in een keer bestelt, hoe goedkoper per stuk. De leverancier houdt normaal zelf bij wat het de laatst bestelde code is, zodat je bij een volgende bestelling voortgaat waar je was gebleven (zodat geen dubbele barcodes voorkomen).

Met vriendelijke groet

Patrick Vanhoucke

wij gebruiken Avery Design en print en drukken zelf af op 3668 etiketten. super makkelijk en snel bij te maken.

Voor het eengemaakt bibliotheeksysteem adviseren wij voor het gebruik van de barcodes de volgende tips:

  • Je kan de barcodes kant en klaar aankopen bij een leverancier die van ons een range krijgt voor het aanmaken van de barcodes. Dit gebeurt pas nadat de bibliotheek is ingestapt in het nieuwe bibliotheeksysteem.
  • De bibliotheek kan zelf barcodes aanmaken. Hiervoor suggereren wij voorlopig om te werken met Avery Design (
  • https://app.print.avery.com/dpo8/app/target;ep=EUP;name=EU_nl/) waar je zelf kiest voor het etiketformaat. Ook hier krijgt de bibliotheek die is ingestapt in het bibliotheeksysteem van Cultuurconnect een range aangeboden om de barcode-etiketten zelf aan te maken.

Wij stellen zelf voor om steeds te werken met barcoders van het type 128. Alvorens zulke barcodes te bestellen kan je best eerst eens proberen of je huidige barcodescanner deze code kan inlezen.

Met vriendelijke groeten
Theo Gielen

RSS

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden