Dag collega's

De Bib van Kortenberg stapt weldra over naar Wise en met Wise komt er een nieuwe lidkaart. Op de oude PBS-lidkaarten stond de vermelding "Ik bevestig kennis genomen te hebben van de gebruikersreglementen." met daaronder een witte strook om te ondertekenen. We vragen ons af of we zulke mededeling mee over nemen.

Wie van jullie heeft een gelijkaardige mededeling op de lidkaart, of is dit volgens jullie overbodig? Is zich inschrijven voldoende bevestiging volgens jullie?

Alvast bedankt voor de antwoorden

Weergaven: 253

Berichten in deze discussie

Op de nieuwe lidkaarten van Bib Lommel staat ook die vermelding.

Mij lijkt dit overbodig omdat de volwassenen en ook een groot deel van de kinderen gebruik maken van de eID of KidsID.

Collega Gunter heeft gelijk. In ons Gebruikersreglement staat trouwens: "Door zich in te schrijven verklaart de gebruiker van de bibliotheek zich akkoord met dit reglement, waarvan hij een digitaal of papieren exemplaar ontvangt bij inschrijving of op verzoek. Het reglement is steeds raadpleegbaar op de website van de bibliotheek."

Bedankt voor de reacties

Bij ons staat dit ook in het reglement. En niet op de lidkaarten. We gebruiken ook hoofdzakelijk de eID. 

Wij laten voor de zekerheid elke persoon die zich inschrijft een document ondertekenen. We geven het reglement enkel mee indien de mensen dit zelf willen, gezien het vaak ongelezen in de papierbak vliegt. Een A3 blaadje per klant (ondertekening voor akkoord) t.o.v. 3 blaadjes reglement... is milieuvriendelijker :-)

RSS

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden