Beste collega's

Voor 2016 moet ik een nieuwe aanbesteding uitschrijven voor de collectie. Ik wil dit nu al beginnen voor te bereiden. Wanneer moet de vaste boekenprijs worden toegepast? Moet ik hiermee al rekening houden bij het uitschrijven van de aanbesteding? Onze aanbesteding loopt meestal voor een jaar verlengbaar met drie jaren. Hoe zit het met e-boeken? Zijn er al bibliotheken die dit mee opnemen in het aanbestedingsdossier? Alle info is welkom. Alvast bedankt. 

Marleen Steenaerts

bibliothecaris Herk-de-Stad 

Weergaven: 551

Berichten in deze discussie

Goeie vragen. Wij mogen onze gunning ook telkens 2x verlengen vooraleer een nieuwe aanbesteding uit te schrijven. ZIjn de leveranciers verplicht om de huidige kortingen aan te houden? Of zal dat verboden zijn met de nieuwe reglementering?

Ik denk dat vele bibliotheken in dit geval zijn. Er is dringend duidelijkheid hierover nodig.

Groeten,

Annemie Pijcke
BIb Hoeilaart

Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over de gereglementeerde boekenprijs. Zelfs als, zoals verwacht, de minister bij de opening van de Boekenbeurs, wat meer klaarheid schept over zijn plannen, dan nog moet het initiatief in een decreet gegoten worden en de hele beslissingsprocedure doorlopen met diverse adviezen en behandeling door het parlement. 

In de beleidsbrief van de minister, die sinds kort online staat, is te lezen dat hij werk zal maken van die gereglementeerde boekenprijs, maar wordt ook duidelijk dat er nog enkele knelpunten op te lossen zijn: de situatie in Brussel en de controle op de toepassing worden genoemd. 

Op dit moment kan men bij nieuwe aanbestedingen alleen uitgaan van de huidige regelgeving. Er verandert voorlopig niets. Als het decreet er komt, zal het moeten voorzien in de nodige overgangsmaatregelen.

Groeten,

Bruno

VVBAD

Met een vaste boekenprijs moet maar rekening gehouden worden op het moment dat het parlement een decreet heeft goedgekeurd (en het in het Staatsblad is gepubliceerd.  Voor 2016 moet je daar dus geen rekening mee houden en aangezien een wet alleen voor de toekomst geldt, betekent dat m.i. dat bestaande contracten waarin een grotere korting is bedongen, geldig blijven.  Uw financieel beheerder zal daar zeker meer weten over de toepassing van een wet of decreet.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden