Zijn er bibliotheken die op 1 april een grap uithalen met hun bezoekers? Wat doen jullie dan?
Ik zou graag een grap uithalen, maar weet niet goed wat. Je weet trouwens ook niet of iedereen er wel mee zal kunnen lachen.

Weergaven: 308

Berichten in deze discussie

Veerle, precies omwille van je eigen laatste zin, vind ik dat je geen aprilgrap moet uithalen met klanten van je bibliotheek.

Ik heb in mijn leven ooit twee collectieve aprilgrappen uitgehaald. Eén keer was in een werksituatie (als beheerder van gebouwen) met klanten en één keer was als student in het bibliotheekgraduaat met medestudenten en docenten. In allebei de gevallen had je mensen die er mee konden lachen, mensen die het maar niks vonden en mensen die er zich aan ergerden. Ik zou er niet opnieuw aan beginnen. Een goeie aprilgrap bedenken (waarmee je niemand kwetst of op stang jaagt) is trouwens niet makkelijk.

Onze bib heeft dit nog niet gedaan.

Dag Veerle

We hebben hier in Sint-Truiden - lang geleden - een Averechtse Dag gehouden. Helemaal tegendraads doen. Uiteraard wel geen verrassende grap, want het publiek was op voorhand verwittigd. De bib was open van 's avonds tot 's morgens ipv. overdag, er vertrok een hondenwandeling vanop de verdieping naar een park in de buurt (waar anders honden in de bib verboden zijn), er stond een Onslow-hoekje met chips, cola en TV à volonté (dus géén goed boek, dit hoekje was erg popular bij de jongeren), bezoekers konden op 'n hometrainer en werden gefoografeerd met instantprintfototoestel (inplaats van te lezen over fitness), dichters droegen hun werk voor (inplaats van op papier te laten lezen), er was een exotische coctailbar (ipv. receptenboeken), beboete leners kregen amnestie (heeft wel wat onderhandelen met stadsontvanger gevraagd, zal met gemeentedecreet moeilijk liggen nu), ...

Groetjes, Willem

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden