Collega's, 

Gemeente Meulebeke.

Voor de volgende legislatuur zouden we een nieuw reglement  willen maken voor al de cultuur- en vrijetijdsdiensten :  verhuur van  infrastructuur en materalen, aansprakelijkheden,   organisatie van evenementen, subsidies voor verenigingen, gebruiksvoorwaarden, facturatie en prijzen , …  De verschillende diensten en afdelingen zouden elk hun afdeling krijgen : cultuur( OC) , bibliotheek, sport en zwembad , jeugd, academie.   Nu werken we nog met verschillende reglementen ( of zelfs zonder ) voor elke dienst apart;  Reglementen of praktijken die met de jaren gegroeid zijn in de dagelijkse werking. We streven naar vereenvoudiging en uniformisering. Het reglement moet ook klaar zijn dienstverleningen digitaal aan te bieden. 

Wie van jullie beschikt over zulk een geïntegreerd reglement of is er ook mee bezig? 

Alvast bedankt 

Met vriendelijke groeten

Stef Blommaert

Weergaven: 217

Berichten in deze discussie

Goeiedag Stef,

voor de fusiegemeente Pelt (Neerpelt en Overpelt) zijn we een gelijkaardige oefening aan het doen. We zijn gestart met een overkoepelend subsidiereglement waarbij we enerzijds een gezamenlijk luik hebben over alle sectoren heen en vervolgens elke sector wel zijn specifieke invulling krijgt. Maar ook hier komen we tot de vaststelling dat we telkens moeten kijken naar het totaalplaatje van ondersteuning aan verenigingen. Want de hoogte van de subsidies moet bijvoorbeeld ook in verhouding staan met de tarieven die voor de infrastructuur worden aangerekend, de ondersteuning die men krijgt vanuit de uitleendienst, ... Bij ons is het op dit moment niet echt de bedoeling om dat in één reglement te gieten, maar het moet wel serieus op elkaar afgestemd worden. Maar dat is geen gemakkelijke oefening!

Ik ben dus benieuwd of er gemeentes zijn die daar al in geslaagd zijn!

Groeten,

Eveline

Hallo

Ook wij hebben hiervoor interesse. Gemeenschappelijke reglementen + afstemmen van subsidies op zaalverhuur + digitaal loket. Ik ken nog geen praktijkvoorbeelden, al weet ik wel dat Torhout al lang een gemeenschappelijk subsidiereglement heeft voor sport, jeugd en cultuur.

Groet

Dag collega's,  

We plannen de voorbereiding van het nieuwe reglement dit najaar. 

Het voorbije jaar hebben we erg veel energie ( en geld) gestoken in een totaalpakket software  voor  alle vrijetijdsdiensten  :  EBEA - CEROS van 4d Vision.  Het systeem was veelbelovend ; modulair , parametriseerbaar en aangevuld met maatwerk. Maar het was moeilijk om onze reglementen en de manier van werken te vertalen naar een digitaal aanbod en beheer van de diensten. Ofwel krijgen we het terug op de rails of we moeten op zoek naar alternatieven. 

Het is ook nog wachten op de nieuwe beleidsplannen. Maar als er een voorstel of ontwerp is zal ik het delen.

Met vriendelijke groeten

Stef

Dag Stef,

Wij hebben dit jaar voor Cultuur & Samenleven Dilbeek EVA-vzw en Sport & gezondheid vzw (Culltuur- en vrijetijdsdiensten, zwembad, jeugddienst, dienst toerisme, ...) een nieuw arbeidsreglement opgesteld. Ben je daar iets mee? 

Je mag mij gerust eens mailen. dorian.vangeel@westrand.be

Met vriendelijke groeten,

Dorian Van Geel

Dag Dorian, 

Zo te zien  hebben jullie in Dilbeek een heel andere ( en grotere) structuur. Voorlopig zijn wij hier nog "gewone " gemeentepersoneelsleden. Aan de subsidie - en gebruiksreglementen zal ik al een hele kluif hebben. Dus aan afspraken rond arbeid zal ik niet toekomen. Maar wij worstelen op onze schaal ook met vrijwilligerswerk, overuren, schoonmaak en controle en permanentie voor  infrastructuur buiten het gemeentehuis. Maar toch bedankt voor het aanbod.

Stef Blommaert

Dag Stef,

Heb je toch nog andere vragen rond vrijwillgerswerk etc. mag je mij ook indien nodig steeds contacteren. 

Succes!

Vriendelijke groeten,

Dorian Van Geel

Beste Dorian

 

In Diksmuide is de vergoeding van vrijwilligers een hot item.

Er is nogal wat verschil in vergoeding tussen verschillende diensten en sommigen willen daarom de vergoeding afschaffen.

Sommige ‘vrijwilligers’ zijn bij ons ook wel meer vervangers van ontbrekend personeel en dus meer ‘losse medewerkers’ dan echte vrijwilligers.

Ik ben er zelf nog niet uit. De werkgroep die er zich over buigt, wil sowieso alle vergoedingen afschaffen en vrijwilligers zien als ‘echte’ vrijwilligers.

 

Alle info is welkom.

GroetDorian Van Geel zei:

Dag Stef,

Wij hebben dit jaar voor Cultuur & Samenleven Dilbeek EVA-vzw en Sport & gezondheid vzw (Culltuur- en vrijetijdsdiensten, zwembad, jeugddienst, dienst toerisme, ...) een nieuw arbeidsreglement opgesteld. Ben je daar iets mee? 

Je mag mij gerust eens mailen. dorian.vangeel@westrand.be

Met vriendelijke groeten,

Dorian Van Geel

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden