Collega's,

na 18 jaar denken ze er bij ons bestuur reeds aan om de bibliotheek op een nieuwe locatie onder te brengen. (De Panne :11.000 inwoners, 3700 leden, 115.000 uitleningen, dagelijkse krantenlezers, leesclub, goeie scholenwerking, ...)

De idee zou zijn om vóór ons gemeentehuis een nieuwe constructie te plaatsen met daarin bibliotheek, tentoonstellingsruimte, dienst voor toerisme.
Gezien we een kustgemeente zijn is die dienst voor toerisme een redelijk groot uitgebouwde dienst.

Het geheel zou dan tegelijkertijd dienst doen als 'wachtruimte-belevenisruimte' voor de rest van de gemeentelijke diensten.

Het is dus nu aan mij om wat informatie in te winnen

- Zijn er nog bibliotheken die samen met andere gemeentediensten zijn ondergebracht in 1 gebouw (toerisme, cultuur, sport, .....)

- O ja, een spelotheek krijg ik er gratis bij. Wie heeft er een spelotheek en wat zijn daar de addertjes ?

- ten laatste : qua dienstverlening naar de burger toe zou het handig zijn dat die (buiten de openingsuren van het gemeentehuis) bepaalde documenten of items kan ophalen. Hebben jullie weet van gemeentehuizen ed waar er een soort kluissysteem in de buitenmuur zit waar de gebruiker - via het intikken van een unieke code- zijn documenten (klaarliggende EiK, bouwvergunningen, sleutel vergaderzaal, ....) kan ophalen en deponeren ?

tips altijd welkom.

grtn,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Weergaven: 274

Berichten in deze discussie

Beste Christophe,

Ook in Mortsel komt er een nieuwe bib in het te verbouwen stadhuis. Ikzelf ben hier niet bij betrokken maar via onze website kom je allicht wel bij de projectarchitecten van onze technische dienst (GGZ) terecht.

Sleutels van vergaderzalen zijn bij ons vervangen door magneetkaartjes die je met de post kan verzenden

mvg,

Dag Jennes - hoofdtechnicus cultureel centrum Mortsel

Beste Christophe,

In Knokke-Heist zijn bibliotheek en cultuurcentrum gehuisvest in hetzelfde gebouw. Strikt genomen als twee verschillende diensten, maar in de praktijk is er verregaande samenwerking. Onze spel-o-theek zit in een apart gebouw. Ook in Brugge zitten bib en andere diensten soms samen (Biekorf, Daverlo), maar daar zijn het eerder losse entiteiten die via een centrale gang in hetzelfde gebouw zitten.

Vriendelijke groet,
Bert Moerman
Cultuurcentrum Knokke-Heist

Dag Christophe,

Op het einde van de volgende legislatuur (ik las in een krant "weldra" ?! maar dit terzijde) gaan wij naar een nieuwbouw die we zullen delen met de muziekschool/tekenacademie. Ook in Aalst zijn ze met een dergelijk project bezig. We gingen met het bestuur al eens een kijkje nemen.

Kreeg jij relevante info op jouw vraag? Inspirerende voorbeelden van twee diensten samen?
Ook wij hebben een spelotheek die goed werkt. Gouden tip: voorzie voldoende plaats (en personeel om te checken wat teruggebracht wordt ;-) )

Beste dank bij voorbaat en vriendelijke groet,
Nicolas

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden