Ik las onlangs een interessant blogartikel over het experimenteren van een bibliotheek met een Google+-pagina. Zijn er Vlaamse bibliotheken die Google+ gebruiken? Misschien moeten we Google+ ook eens proberen om virtueel te vergaderen. Ik was gisteren op een vergadering waarvan er 2/3 zich had verontschuldigd. Zouden we de Google hangouts niet eens kunnen uitproberen als e-vergaderinstrument. Minder tijd verliezen met je verplaatsing = minder co2. Zijn er bibliotheken of bibliotheekorganisaties die Google hangouts al hebben gebruikt? Wat zijn jullie ervaringen? 

Vb Google+-pagina: Bibliotheek Oosterschelde in NL

Weergaven: 272

Berichten in deze discussie

Bib Londerzeel heeft een pagina, waarmee ik inhoudelijk nog niet veel gedaan heb voorlopig, bij gebrek aan klanten op Google+: https://plus.google.com/u/0/b/114637406902938183461/

De hangouts heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar dit lijkt mij ook wel een interessant instrument. 

Leeft er nog iets op Google+ ? Zijn daar niet dezelfde mensen die je al kan bereiken via facebook en/of twitter?

Ik vrees dat het veel minder is dan op Facebook, misschien vergelijkbaar met de aanwezigheid op Twitter. Om één van mijn ex-collega's te citeren: 'Op Google+ zitten enkel collega's en social media geeks' (met dank om ons niet als 'geeks' te bestempelen).

Wat niet wil zeggen dat Google+ geen potentieel in zich heeft, al is het gebruik van de kringen niet altijd even eenvoudig uit te leggen aan anderen. Maar zolang het grote publiek er de weg niet naar vindt, zie ik weinig meerwaarde om er als bib op aanwezig te zijn, tenzij als een soort experiment natuurlijk, en om het zelf te testen om 'mee' te zijn.

De handouts gebruiken in een werk/vergadersituatie zie ik dan weer wel zitten.

Volgens dit artikel is Google+  foie gras en zijn wij de ganzen: http://www.marketingfacts.nl/berichten/20120117_seoers_gaan_google_... .  Het zou niet zo zeer de vraag zijn of Google+ uitgroeit tot een succesvol sociaal netwerk, maar hoe lang het daar nog over gaat doen.  Alomtegenwoordigheid en veel geld maken het bedrijf alvast zelfzeker genoeg om hun "don't be evil"-imago van enkele jaren geleden aan diggelen te gooien.

Op de Amerikaanse zoeksite werden vorige week de gepersonaliseerde zoekresultaten op het publiek losgelaten. Ook bij ons kan je er nu al mee aan de slag: surf naar https://www.google.com, zet je taalinstellingen even op 'Engels', zoek iets of iemand op en klik op 'personal results'.  Je zoekresultaat zou er zoals op deze blog moeten uitzien: http://venturebeat.com/2012/01..., met rechts bovenaan de mogelijkheid om de 'persoonlijke resultaten' te verbergen.  

Eerste indruk: inhoud van bekenden die op Google+ actief zijn komt doorgaans op de eerste plaats, met onder meer persoonlijke interactie en het aantal +1's als rankinginstrumenten.   Google+ zou dus een voorwaarde kunnen worden voor al wie nog online gevonden wil worden via Google.  En die angst lijkt voorlopig voldoende om het netwerk te voeden.

Als bib lijkt het me nog niet zo interessant omdat je je klanten naar dat medium moet lokken en daar vrees ik een beetje voor...

Als bibmedewerker vind ik het wel een aanrader. Wanneer je je google-instellingen op Engels zet, krijg je bij google plus de extra optie "what's hot" in de linkerkolom. Die stroom van wereldwijd populaire berichtjes bevat leuke afbeeldingen, filmpjes en ideetjes die je dan kan delen via... Facebook bijvoorbeeld :-)

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden