Bij mijn online zoektocht stuitte ik op volgende sociale media:

hootsuite om je verschillende accounts (facebook, twitter, blog, ...) te beheren, denk ik

en Pinterest, dé nieuwe web2.0 toepassing. Het gaat erover om leuke dingen vast te "pinnen" aan je eigen interessebord.

Zijn er al bibliotheken of personen die hiermee al gewerkt hebben of hiermee gaan starten? Is het interessant of de zoveelste poging "om onze privégegevens afhandig te maken" ;-) ?

Marijke

Weergaven: 419

Berichten in deze discussie

Hootsuite is handig omdat je posts kan 'timen': je kan in een keer op voorhand instellen welke berichten je pagina post en op welk moment, zonder dat je op dat moment zelf online hoeft te zijn. Handig bijvoorbeeld om een statusupdate in te stellen voor op zondagavond (dan schijnen veel mensen online te zijn), want als je tijdens de kantooruren post bereik je weinig mensen.

 

Als privé-persoon zie ik er het nut wel van in om op één website al je inspiratiefoto's te verzamelen. Als bibliotheek zou je het kunnen inzetten tijdens bv. jeugdboekenweek of andere projecten om je klanten te inspireren. 't zou leuk zijn als je met meerdere personen tegelijk één pinterestlijstje kon vullen/beheren, maar ik heb geen account dus geen idee of dat kan...

Pinterest is fantastisch! En je kan inderdaad met meerdere mensen één lijstje (board) bijhouden.

In Nederland zijn er verschillende bibliotheken mee aan het experimenteren. Ik zou graag in Leuven ook het eens uittesten, maar dan gelinkt aan een blog (waaraan nog gewerkt wordt). Los van andere sociale media denk ik dat het weinig zin heeft. Ik heb wel, net zoals bij Spotify, nog geen manier gevonden om deze tools aan een FB-pagina te linken, enkel aan een profiel. Als iemand suggesties heeft, ook voor Spotify, dan zijn die altijd welkom!

Ik kan alleen aansluiten wat Pinterest betreft: het is een geschenk voor mensen die altijd al afbeeldingen van op het web willen verzamelen, of bezig zijn met visuele zaken/taken.Dat linken aan een pagina zal hopelijk wel eens iets zijn dat er in de toekomst komt ;-)

Ik gebruik Hootsuite om verschillende Twitter accounts te beheren (en zoals Joke aangeeft, te timen). Je kan er ook verschillende Facebookpagina's mee beheren binnen één programma, wat handig is als je anders heel de tijd moet in- en uitloggen, maar ik merk wel dat Hootsuite de posts op Facebook niet altijd mooi overbengt (idem voor het bloggen). Vandaar dat ik het enkel gebruik voor Twitter. Zeker nu de Timeline er is (en je kan pinnen, highlighten...), is Hootsuite een stukje minder interessant geworden vind ik.

Bedankt voor de reacties...Ik denk dat ik nog even ga afwachten om één van de twee te gebruiken.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden