Op welke manier kunnen wij deelnemers aan een fotowedstrijd hun foto's het best laten aanleveren?  Wij zullen de foto's op Flickr plaatsen

Weergaven: 257

Berichten in deze discussie

Wij hebben hier nog geen ervaring mee maar ik denk dat ik een gmailadres zou aanmaken speciaal voor de wedstrijd. Zo kan je een gemakkelijk te onthouden en eventueel ludieke mailnaam gebruiken. Maar de voornaamste reden is te verhinderen dat de reguliere bib mailbox overbelast wordt door te grote mailbestanden. De foto's dus gewoon als bijlage bij de mail laten versturen met duidelijke afspraken bv. of de foto's al dan niet al gecomprimeerd moeten zijn. Voor het opladen is het natuurlijk handiger dat je kleinere bestandsformaten kan uploaden, maar als je ze nadien nog wil uittprinten heb je mindere kwaliteit...

 

 

Via facebook kan je, als je een groeppagina hebt, fanfoto's laten opladen (in de vorige versie toch). Het nadeel is dat je de foto's zelf niet kan sorteren, je kan ze wel verwijderen en wie een foto er op wil zetten moet je 'leuk' vinden.

Onze fotowedstrijd had wel niet zo'n succes misschien omdat we toen nog niet zo'n grote 'vind ik leuk'-groep hadden.

Waoow, Jurgen! Er zitten echt pareltjes tussen.

Is het mogelijk dat deze (of enkele uit de collectie) ook naar FOTOBIB mogen opgeladen worden en gebruikt worden door de hele bibsector? Mits toestemming van de betrokken fotografen en geportreteerde mensen uiteraard...

Jürgen Van Lerberghe zei:

De Kortrijkse bib organiseerde al 2 maal een fotowedstrijd waarbij we gebruikers opriepen om foto's in te zenden. Het thema was telkens de zomervakantie, genre "Met mijn boek op vakantie" en "De bib op vakantie", geen moeilijk gedoe en het leverde toffe kiekjes op. De foto's werden telkens op de Flickr account van de bib gezet (hier en hier). De 3 winnaars van de fotowedstrijd kregen elk een boekenbon, alle foto's werden ook fysiek tentoongesteld. We hadden zo'n 40-50 inzendingen geloof ik, meer dan genoeg voor een tentoonstelling.

 

We maakten telkens een speciaal gmailadres aan waar gebruikers hun kiekjes naar konden mailen. Gebruikers mochten ook hun foto's aan de balie bezorgen via een usb stick. De technische "criteria" die we hanteerden waren: digitaal en minstens 1200 pixels breed of hoog (om er toch tenminste een A4'tje van te kunnen afdrukken). Bij het reglement van de fotowedstrijd stond ook vermeld dat alle rechten op de foto's naar de bib gingen, kwestie van copyrightproblemen te vermijden met fotografen die het allemaal wat te serieus zouden nemen (you never know ;-).

 

Zeker een leuke bibactiviteit!

 

Collega's

Wij organiseren ook een fotowedstrijd deze zomer. Momenteel ben ik volop bezig aan het wedstrijdreglement, maar waarom het warm water volledig opnieuw uitvinden?!

Kan ik jullie wedstrijdreglement eens bekijken zodat ik niets belangrijks over het hoofd zie?

 

Alvast bedankt!

 

Inge Vandermot

Bibliotheek Anderlecht

 

Jürgen

 

Bedankt voor het voorbeeldje!

Ik laat zeker iets horen na de wedstrijd!

 

Groeten,

Inge

Voor ons ook een interessant idee om een fotowedstrijd te organiseren, wij inspireren ons graag op jullie reglement. Bedankt.

Jürgen Van Lerberghe zei:

@Inge e.a.:

 

Hieronder vind je een pdf van het wedstrijdreglement van de fotowedstrijd die de Kortrijkse bib in 2009 organiseerde. Dit werd gecontroleerd en aangevuld door de juridische dienst van de stad. Dit zou moeten genoeg zijn om ingedekt te zijn en dan heb ik het vooral over het auteursrechtelijke aspect.

 

Veel succes met de fotowedstrijd en laat niet na om de resultaten even te posten!

Voor onze fotowedstrijd hebben we afgekeken bij Klickr.

Ons wedstrijdreglement vind je op onze Facebook-pagina.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden