Facebook is op retour. Dat is althans de teneur in de pers...

http://www.zdnet.be/nieuws/153299/facebook-kwijnt-over-drie-jaar-weg/

Weergaven: 492

Berichten in deze discussie

We zullen wel zien...

Facebook reageert:

"Enkele van Facebooks datawetenschappers reageren nu op die ‘studie’, en doen dat op een geheel eigen manier . Ze gebruiken dezelfde methodiek om een en ander te voorspellen over de universiteit van Princeton. Aan het aantal Facebook-likes van Princeton te zien, gaat het de slechte kant op met de universiteit en moet het de duimen leggen voor concurrenten Harvard en Yale. Ook het aantal wetenschappelijke artikels waarin Princeton vermeld wordt, daalt de laatste jaren dramatisch - volgens de wetenschappelijke zoekindex Google Scholar.

Maar volgens de gegevens die Facebook over Princeton wist boven te spitten, moet de onderwijsinstelling zich stilaan zorgen maken over het aantal studenten. Er is namelijk een verband tussen het aantal inschrijvingen en het aantal keren dat het woord Princeton opduikt in Google Trends. En die Trends-index ziet er weinig hoopgevend uit. Tegen 2018 zal Princeton nog maar de helft van zijn studenten hebben, en tegen 2021 zal er haast niemand meer overblijven, volgens Facebook.

Ook het woord ‘air’ (lucht) is steeds minder populair in Google Trends. Als Facebook op dezelfde manier conclusies trekt over lucht als Princeton eerder deed over het sociale netwerk, zal er tegen 2060 wellicht geen lucht meer zijn."

Grappig hé.

De evolutie in de Angelsaksische landen is niet altijd dezelfde als bij ons. Ik denk dat er hier bij de jongeren inderdaad wel een evolutie in die richting is,  FB is minder "hip"... Maar tegelijkertijd zijn 50+ ers in België aan een grote inhaalbeweging bezig, volgens Mediaraven. In België groeit FB nog .

Maar wat de toekomst brengt? Vlug onze kristallen bol uit de kast halen ;-)

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden