Zijn er Vlaamse openbare RFID-bibliotheken met een RFID-introductiefilmpje?

Steeds meer bibliotheken zetten de stap naar zelfbediening, maar ik zie weinig of geen RFID-introductiefilmpjes voor het bibliotheekpubliek. Nochtans zou dit heel informatief kunnen werken naar het grote publiek toe en ik vermoed dat dit de overgang naar zelfbediening ook iets lichter maakt voor het bibliotheekpersoneel. Zijn er Vlaamse openbare bibliotheken die zo'n introductiefilmpje gebruiken in het publiekswerking? 

Weergaven: 877

Berichten in deze discussie

Dag,

Wij denken er ook aan om via de scholen, als voorbereiding bij hun eerste bezoek aan de bib met RFID, een instructiefilmpje te verspreiden. Dit filmpje kan ook via andere kanalen aan het publiek verspreid worden.

 

annemie vercammen, bib Asse

Nog een kleine maand geduld. Dan is ons filmpje klaar.

We hebben (voorlopig) nog geen RFID maar onze drie instructiefilmpjes (uitlenen, verlengen, inname) ivm de zelfuitleenbalie kunnen via YouTube bekeken worden: http://www.youtube.com/playlist?list=PL7A9A001A2EAFA16F.

 

Beste collega's,

In aansluiting bij deze vraag: Wij zijn in de bib op volle kracht bezig met een remake. De bib is geschilderd, er wordt getagd in afwachting van de installatie van RFID-modules en de Fundels doen hun intrede. In september willen we onze lezers op een opendeurmoment wegwijs maken in al dat nieuws. Ik vroeg me af of jullie voorbeelden kennen van instructiefilmpjes voor de Fundels. Bestaat dat ook op kindermaat? By the way: hoe worden bij jullie de rugzakjes voor de Fundels getagd? De chips blijven immers niet al te best kleven. Alle suggesties zijn welkom.

Met vriendelijke groeten,

Annelien Wilms, bib Aalter

Ik heb een fotoslideshow samengesteld met de basishandelingen om de zelfuitleenbalie te gebruiken en deze op een eenvoudig digitaal fotokader aan de uitleenbalie geplaatst. De slideshow draait continu en toont in een tiental foto's de procedure. Eenvoudig door iedereen zelf te maken en niet duur.

De nieuwe bibliotheek van Affligem heeft een 4-tal video's op haar Facebookpagina gezet (incl. hoe je met de RFID-leenstations ...)

Ofwel ligt het aan mij ofwel aan de filmpjes maar enkele ervan spelen niet volledig af. Eens nakijken?

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden