Welke bibliotheek heeft een handscanner en waarvoor wordt die gebruikt? Of is dit een duur maar overbodig gadget?

Weergaven: 528

Berichten in deze discussie

Dag Pol,

 

ik heb deze week de handheld scanner in actie gezien. Het is een interessant ding voor het terugvinden van verkeerd geplaatste materialen - op voorwaarde dat ze op z'n minst een beetje staan waar ze zouden moeten staan. Stel dat je een aantal boeken zoekt die eender waar kunnen staan, ben je zelfs met de handheld scanner een hele poos zoet. Nu ja, de kans dat je effectief de materialen vindt (als ze niet gestolen zijn) is oneindig veel groter dan als je met je ogen alle materialen afzoekt.

Voor de materialen te vinden van een themalijst lijkt me dit voor een kleine bibliotheek een onnodige kost. Ook hier weer: materialen die niet staan waar ze zouden moeten staan zal je hoogstwaarschijnlijk makkelijker terugvinden als ze toch in de buurt staan. Maar de tijdsinvestering van het ding uithalen, aansluiten op een laptop, door de rekken lopen met de peddel tot het belletje gaat... Als je werken zoekt op basis van een thema, maak je toch eerst een lijstje. Je kan evengoed met dit titellijstje door de bib lopen. Kans dat je al (of bijna al) de materialen sneller vergaard hebt is groot.

 

Wel interessant is om 1 of 2 keer op een jaar de hele collectie eens af te lopen om verloren (foutgezette) materialen terug te vinden. Dus als jij er eentje aanschaft, wil ik die wel eens huren ;-)

 

Groet,

Patrick

Patrick,

Een interessante denkpiste : dergelijk duur materiaal aankopen in samenwerkingsverband. Misschien kan hetzelfde met conversiestations, samenaankoop FRID-Tags, enz (Een beetje Lets in de Bib?)

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden