Collega's

Wij zijn toe aan nieuwe zelfuitleenbalies wegens de leeftijd van 5 jaar overschreden. Maar welke firma's zijn momenteel nog potentiële leveranciers van zelfuitleentoestellen en wat is er in de voorbije 5 jaar (qua bijvoorbeeld technische mogelijkheden) veranderd.

Weergaven: 682

Berichten in deze discussie

In Vlaams Brabant heeft VERA onlangs nog een raamcontract afgesloten, misschien kan je daar eens informeren naar wie er allemaal had ingeschreven. Uit mijn hoofd: Autocheck, Aturis/Bibliotheca en Kno-Tech.

Dag Bart

Wij werken al sedert 2007 met HSBIB (het vroegere Itrack) en zijn nog steeds tevreden over de implementatie, het gebruik en de geleverde service.   Op zich is er weinig nieuws onder de zon wat zelfuitleenbalies betreft, wat op zich ook logisch is aangezien de zelfuitleenbalie eigenlijk gewoon maar een doorgeefluik is van data.

groeten

Rudi Dierckx

De Bib van Balen

Dat er weinig nieuws onder de zon is hebben we aan SIP te danken dat enkel circulatie ondersteunt... in het buitenland vind je al API's die leestips geven wanneer je een boek op je kaart zet, of die toestaan dat mensen met een smartphone zelf boeken op hun kaart zetten via NFC.

Wat ook (relatief) nieuw is, is de integratie van nieuwe identificatie- (eID, vingerafdruk, 2D-scanners, ...), betalingsmogelijkheden (NFC, bankcontact geïntegreerd in uitleenbalie) en nieuwe UI-mogelijkheden. Voor dat laatste heeft Bibliotheca nu een scherm met ruimte voor reclame in te stellen door de bib, of een interface voor het uitlenen van e-boeken. Aarzelend worden er ook wat stappen gezet zodat branding etc kan aangepast worden door de bib zelf - in plaats van de Nedap-interface die je in veel bibliotheken ziet.

Mensen met interesse in het onderwerp raad ik http://www.libraryrfid.co.uk/ aan, en de Librarian's Guide to RFID Procurement http://mickfortune.com/Store/NewGuide.pdf. Komt vanuit de BIC, Britse liefdadigheidsorganisatie(sic) die boekhandels en bibliotheken wil ondersteunen.

http://www.libraryrfid.co.uk/suppliers.html hier vond ik nog een lijstje

Zijn er al Vlaamse en meer bepaald Brocade-bibliotheken die een Bibliotheca Selfcheck 1000 in gebruik hebben?

Welke bijkomende functionaliteit is er in gebruik (betalen ? marketing ?)

Welke zijn de ervaringen met configuratie en ondersteuning door Bibliotheca?

Aangeschaft ter vervanging van een vroeger systeem ?

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden