NEDAP RFID aangeven bedrag van boete op inneemscherm

Collega's,

Wij maken gebruik van het RFID-systeem van NEDAP, met een inleverkast en inleverscherm in combinatie met Brocade. Op dat scherm kan het bedrag van de mogelijke boete getoond worden. 

Helaas verschijnt er altijd 0,00 €, ook als er wel een boete betaald moet worden

Zijn er bibliotheken (met NEDAP-Brocade) waarop de boete wel verschijnt? 

Met vriendelijke groet,

Steven Roels

OB Rumst

Weergaven: 648

Berichten in deze discussie

Wij werken met Nedap inleversleuf, maar ook met Vubis. Bij ons worden de boetes mooi getoond. Ik vrees dat het aan de gegevensuitwisseling ligt tussen Brocade (of de databank) en de RFID-saftware.

Dank je voor je antwoord Paul.

Het ligt waarschijnlijk inderdaad aan de combinatie Brocade-NEDAP. 

De boete wordt er gekoppeld aan de gebruiker en niet aan het object. 

Alhoewel dat met een database geen onoverkomelijk probleem is, maar het vraagt wat puzzelwerk.

Toch hoop ik dat er op een of andere manier een vermelding op het scherm kan komen dat er een boete is. Daarom moet het bedrag nog niet getoond worden... Want nu komen de gebruikers naar de balie om ons eens te laten kijken of er al dan niet een boete te betalen is. Op die manier is er niet meteen een tijdswinst voor ons én voor de ontleners.

Steven

tja aan Brocade zal het niet liggen. Wij werken al 3 jaar met Kno-Tech / Brocade en hebben deze problemen nooit gekend

Héél interessant Rita,

Bij jullie verschijnt dus wel een aanduiding op het inneemscherm: het bedrag van de boete? of een andere aanduiding? 

Nog een vraagje Rita:

als er een boete wordt getoond, is dat dan de boete per object, of de globale boete per ontlener? 

Hmm, deze had ik nog niet gezien. Ik dacht nl. ook dat het aan brocade lag dat dit niet kon, als zijnde geen sipcode die bij inleveren een boetecode bevat... Dus dit zou dan toch moeten kunnen?

In principe zou het moeten kunnen, want blijkbaar wordt bij de combinatie van de firma Kno-Tech + Brocade wél het bedrag van de eventuele boete getoond.

Het is zo dat bij Brocade de boete gekoppeld wordt aan de gebruiker en niet aan het object. Brocade stuurt dus bij het inleveren van een object (bij plaatsing in de inleverkast door de ontlener)  geen (SIP2) code met info over een boete naar de inlevercomputer aan de RFID- inleverkast. De inlevercomputer krijgt enkel een bericht dat het 'object te laat is'.

NEDAP/Autochecksystems zou wel bereid zijn aan de ontlener te tonen (op het inneemscherm)  'dat het object te laat is', maar zegt het bedrag van de boete niet te kunnen tonen: "dat zit niet in hun software" / "de fout ligt bij Brocade".

Niettemin slaagt de RFID-leverancier Kno Tech er blijkbaar wel probleemloos in om het bedrag van de boete te tonen... Zij vragen waarschijnlijk extra info op (eventuele boete) die gekoppeld is aan de gebruiker in Brocade.

In elk geval blijft het zeer vervelend want tal van ontleners die hun werk komen inleveren, kijken vol verwachting naar het inneemscherm in de hoop enige feedback te krijgen of ze nu al of niet te laat waren en al of niet een boete moeten betalen ...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden