De verhoging van de belasting op auteursrechten van 15% naar 25% zet heel veel kwaad bloed. Binnenkort kunnen we met zijn allen onze Vlaamse auteurs beginnen promoten, via boekenstandjes en meer, want ze zullen steeds zeldzamer worden. Of zal de impact van deze verhoogde belasting wel meevallen? Zo niet, moet de bibsector daar dan geen gezamenlijk standpunt over innemen?

Weergaven: 368

Berichten in deze discussie

Het bericht over de verhoging zorgt inderdaad voor veel commotie. Bibliotheekorganisaties zoals de VVBAD, Locus en Bibnet maken deel uit van het Boekenoverleg: een overlegplatform dat alle geledeningen van het boekenvak bijeenbrengt: auteurs (Vlaamse Auteursvereniging), uitgevers en boekhandels (Boek.be), lezers (Stichting Lezen), het Vlaams Fonds voor de Letteren, erfgoed van boek en literatuur (Letterenhuis, Vlaamse Erfgoedbibliotheek) en het literaire middenveld. 

Allemaal samen hebben we vanuit het Boekenoverleg eerder vandaag een reactie op deze beslissing naar de pers gestuurd. We hopen dat die morgen (donderdag 29 november) in de krant verschijnt. 

We zijn ervan overtuigd dat een reactie samen met de andere spelers uit de boekensector een krachtig signaal geeft.

het opiniestuk verscheen vandaag in De Standaard.

Blijkbaar gaat het dan gelukkig toch niet door.

Sta me toe een link naar een petitie ivm auteursrechten mee te geven:

"Support Europe’s creators – support authors’ rights // Soutenez les créateurs européens - soutenez le droit d’auteur"
http://www.ipetitions.com/petition/support-authors/?utm_medium=emai...

 

Goal: 8 000 stemmen, toen ik gisteren zelf ondertekende, stond de teller op ruim 5 000, intussen is dat al verdubbeld, toch een goed teken!  Hoe meer stemmen, hoe beter ook uiteindelijk!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden