Levenslang leren is voor veel bibliotheken een belangrijke pijler. Ook naar online leren gaat alsmaar meer aandacht. De piloot Online leren met de Bib, gestart op 1 juli 2019, blijkt tot nu toe succesvol. Na een verlenging van het eerste jaar tot eind 2020 zijn de 9 oorspronkelijke bibliotheekinstellingen, met samen 27 bibliotheekvestigingen in Vlaanderen en Brussel, nog allemaal aan boord. Het aantal cursisten benadert de 3.000 waardoor deze piloot in verhouding succesvoller blijkt te zijn dan een eerdere gelijkaardige piloot in Nederland.
  • De cursisten krijgen onbeperkt en gratis toegang tot 30 online cursussen (klik hier voor het aanbod)
  • In overleg met de leverancier mogen de deelnemende bibliotheken de 30 cursustitels driemaandelijks zonder meerkost  vernieuwen
  • Een koppeling met Mijn Bibliotheek maakt het mogelijk voor de klanten om in te loggen met hun Mijn Bibliotheek profiel. En ook voor de bibliotheken om over uitgebreide statistieken te beschikken omtrent het gebruik van het leerplatform.
  • De jaarlijkse deelname in de kost is gebaseerd op het aantal leden en heel behapbaar, zowel voor grote als kleine bibliotheken. Voorbeelden (richtprijzen) : € 725 voor een bib met 5.000 leden, € 1.450 voor een bib met 10.000 leden.
Wilt uw bibliotheek mee instappen in de loop van 2021 of wenst u gewoon meer info stuur dan een e-mail naar hendrik.verroken@muntpunt.be

Weergaven: 547

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden