‘Online leren met de bib’ haalt goede cijfers

Sinds juli 2019 bieden verschillende bibliotheken uit Vlaanderen en Brussel, waaronder Muntpunt, gratis online cursussen aan. Het project ‘Online leren met de bib’ kan intussen mooie cijfers voorleggen: de 1000 voorziene licenties waren na anderhalve maand al volledig in gebruik. Daarom besloten de bibliotheken samen met de Nederlandse aanbieder en online opleider SkillsTown het aantal licenties te verdubbelen, waardoor 1000 extra bibliotheekleden gebruik kunnen maken van het online cursusaanbod.

Werken aan persoonlijke vaardigheden waar en wanneer jij wil

Dankzij de online cursussen kunnen bibliotheekleden werken aan hun persoonlijke vaardigheden op een moment en een plek die hen het beste uitkomt. In de online leeromgeving kunnen zij kiezen uit 30 online trainingen, onder andere op het gebied van bureautica, digitale veiligheid, vreemde talen, timemanagement en gezondheid. Naast de 30 cursussen, die periodiek vernieuwd worden, komt er ook maandelijks een extra leermodule bij. Vooral taalcursussen, zoals ‘Spaans in 2 weken’, en cursussen digitale fotografie en Instagram blijken populair.

“Online trainingen beschikbaar maken voor een groot publiek”

“We doen vaker dit soort samenwerkingstrajecten, waarbij we online trainingen beschikbaar maken voor een groot publiek. Omdat het zo’n laagdrempelige en leuke manier is om je persoonlijke vaardigheden te verbeteren, merken we dat gebruikers direct enthousiast zijn”, klinkt het bij Hans Schuurmans, CEO SkillsTown.

“Drempels wegwerken naar levenslang leren”

‘Online leren met de bib’ bleek na de lancering dan ook snel een succes. In de eerste maand kwamen er al zo’n 800 aanvragen meer binnen dan in eerste instantie was voorzien. Daarop breidden de bibliotheken en SkillsTown hun samenwerking uit.

Voor de bibliotheken is het belangrijk om op deze manier te investeren in hun leden: “Online leren kan een omwenteling betekenen in hoe bibliotheken de drempels wegwerken naar levenslang leren”, aldus Roel Leemans, algemeen directeur Muntpunt.

Over SkillsTown

SkillsTown is in Nederland marktleider op het gebied van online cursussen. Hun online leeromgeving omvat meer dan 1000 online cursussen waar cursisten op hun eigen manier kunnen leren. Denk aan cursussen op het gebied van taal, communicatie, samenwerken, presenteren, timemanagement en vakspecifieke kennis per branche. Dankzij de gepersonaliseerde look & feel kan iedere organisatie een professionele eigen academie neerzetten.

Meer informatie vind je op www.skillstown.com.

Over de deelnemende bibliotheken

Het project wordt uitgedragen door 9 instellingen of lokale overheden uit Vlaanderen en Brussel die samen 27 bibliotheken met 165 000 actieve leden vertegenwoordigen. Het gaat hier om de Stad Antwerpen, Bibliotheek Hasselt-Limburg, Kortrijk, Dendermonde, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, IVEBICA (Hemiksem-Schelle-Niel) en Muntpunt die coördineert.

Contact

* SkillsTown: Remy van Beek - manager communicatie - +31 6 44 90 20 25 -remy.van.beek@skillstown.com

* Muntpunt: Eva Drees - woordvoerder Muntpunt - + 32 472 79 42 00 - eva.drees@muntpunt.be

Weergaven: 422

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden