Binnen enkele weken hoopt Bib Londerzeel uit te pakken met een primeur: de eerste Vlaamse Bib App voor Android smartphones en tablets !   Op mijn goedkope LG GT540 met Android 2.1 ziet het er perfect uit en werken alle toepassingen (zoeken via spraak, barcodes scannen, navigeren naar de bib,...) stabiel.  Maar is dat ook zo op andere Android smartphones en - versies?  En hoe ziet dit alles eruit op het grotere scherm van een tablet?

 

U hebt een Android toestel en u wil mij helpen door onze Bib App uit te proberen ?  Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar tim.lerno@gmail.com.  Ik stuur de APK-file door, die u kan kopiëren naar de SD-kaart van uw toestel.  Met een gratis app zoals Appinstaller kan u dit bestand zonder problemen installeren op uw smartphone of tablet.

Na de goedkeuring door het college zullen we onze Bib App publiceren op de Market en met de nodige persaandacht voorstellen aan het publiek.  Wilt u graag de persvoorstelling (datum nog te bepalen) bijwonen ?  Graag een seintje en ik breng u verder op de hoogte.

Nieuwsgierig?  Bekijk dan alvast deze presentatie

Onze Bib App is gemaakt met Google App Inventor.  Deze gratis toepassing maakt het mogelijk om zonder kennis van programeertalen of professionele tools zelf apps te ontwikkelen.  Doordat lappen programeertaal vervangen zijn door handige voorgeprogrammeerde blocks (puzzelstukjes), waarin je soms nog wat parameters kan aanpassen, werkt Appinventor zeer intuïtief. 

Er is al heel wat documentatie beschikbaar op http://appinventor.googlelabs.com/learn/ en  http://groups.google.com/group/appinventor is een levendige online community waar heel wat antwoorden te vinden zijn. 

Als tegenprestatie voor de inspanning van de testers zal ik na de officiële presentatie mijn App Inventor-file delen via dit forum.  Zo kunnen de collega's uit andere bibliotheken niet enkel zien hoe ik bepaalde toepassingen gerealiseerd heb: ook een eigen app maken op basis van de onze is dan zonder al te veel hoofdbrekers mogelijk.

Wij willen in de zakken van de mensen zitten.  Niet om er geld uit te halen, maar om onze diensten erin te steken !

 

Weergaven: 325

Berichten in deze discussie

Proficiat, Tim

 

Mooi werk!

 

Groetjes,

Anne

Spannend...

Deze namiddag heeft het college groen licht gegeven voor onze bib app.  Nu nog de laatste aanpassingen doen op basis van de feedback van de testers en een datum afspreken voor de persvoorstelling en versie 1.0 is klaar voor publicatie !

 

Nog eens bedankt aan alle 15 testers uit de Vlaamse en Nederlandse bibliotheekwereld.  Ik zal later nog een samenvatting posten van alle feedback.  Nog een warme oproep aan alle testers om zeker het evaluatieformulier in te vullen.  Heel wat (compatibiliteits)foutjes kan ik nog voor de publicatie rechtzetten en ondertussen heb ik ook al heel wat stof voor versie 2.0 !

 

Na de officiële release zal ik mijn kennis én het systeembestand delen, in de hoop om anderen te inspireren en de nodige samenwerking op gang te trekken tussen toekomstige Bib App Inventors. 

Het is zover: sinds enkele uren kan je de eerste gepubliceerde versie van Bib app Londerzeel in drie klikken van de Market op je Android smartphone of tablet installeren.  Download,  scan deze qr-code of zoek 'Bib Londerzeel' in de Market.  Volgende week op alle voorpagina's , nu al op Kenniskantoor !   :)

 

De feedback van enkele testers leverde heel wat aandachtspunten en ideeën op voor een volgende versie.  Draag bij tot versie 2.0 en vul het evaluatieformulier in.  

 

Als uitsmijter nog een grappig promofilmpje van Google over hoe snel en makkelijk App Inventor werkt.  De 120 seconden om App Inventor en de Java Blocks editor op te starten hebben ze er wijselijk buiten beeld aan laten voorafgaan  :)   

 

Nu nog tijd vinden om een beknopte handleiding voor starters te maken met een woordje uitleg bij mijn blokjes en elke bib kan onze bib app naar eigen wens aanpassen en publiceren.  En verbeteren en opnieuw delen...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden