Vroeger bestelde Bib Pittem boeken en andere aan de hand van fysieke catalogussen, tijdschriften ... maar ook thematisch via opzoeken en filteren in Boekenbank. Deze laatste had min of meer dezelfde mogelijkheden als de aquabrowser dus. Met de nieuwe boekenbank gaat dat niet meer. Je moet al weten welk boek je zoekt ... . We vinden hem enkel nog handig voor prijzen (op basis van de titel) en om boeken te zoeken van een bepaald auteur. Een overzicht krijgen van recent verschenen publicaties rond een bepaald onderwerp lukt niet meer! Zijn er nog mensen die dat jammer vinden?

Weergaven: 441

Berichten in deze discussie

Dag Patrick,

 

Ik heb ook al geprobeerd om voor mijn reisgidsen de recente publicaties via NUR-nummers op te zoeken, maar kreeg geen enkel resultaat. Verder ben ik nog niet zo vertrouwd met het nieuwe systeem.

Starten we een actiegroep ;-)

Groetjes, Veerle (bib Edegem)

Collega's

Boek.be is zich bewust van deze tekorten en is ook aan een oplossing aan het werken. Doel is te kunnen selecteren op genres of Nur-ranges. 

Beste allen,

ik wou ook graag even op deze discussie reageren.

Wij hebben deze zomer de beslissing genomen om het particuliere luik op boekenbank.be af te sluiten, en dit om diverse redenen. We hebben hier reeds veel reacties op gekregen en we nemen deze ook zeker ter harte. De meeste reacties vertellen ons dat we onze zoek op genre moeten verbeteren. We werken daarom aan een aanpassing om deze functionaliteit te verbeteren. We hopen binnenkort deze aanpassing te kunnen communiceren en zo weer een goeie genre-zoek aan te bieden binnen Boekenbank. Nog even geduld dus ;)

Je kan ondertussen al via 'Zoek'/'Gecombineerd zoeken' jouw zoekresultaten verfijnen of via 'Zoek''/Recente titels zoeken' per NUR-code de recentste titels opzoeken in Boekenbank. Het zal deze zoekfunctie zijn die we verder gaan verfijnen.

Heel veel bibliotheken maakten gebruik van de publieke website, en we hebben dan ook heel veel aanvragen gekregen om Boekenbank te blijven gebruiken. Ik wou nog even meegeven dat bibliotheken een gratis account kunnen aanvragen om binnen Boekenbank te blijven zoeken. Wil je graag een account dan kan je contact opnemen met ons via boekenbank@boek.be

Met vriendelijke groeten,

Tine Philips - Boek.be

Beste bibliotheekmedewerkers,

Op 18 augustus 2014 werd het particuliere luik op Boekenbank afgesloten. Boekenbank is momenteel een B2B service en richt zich tot de professionele gebruiker binnen het boekenvak. Hiertoe behoort ook de bibliotheekmedewerker.

Al snel kregen we feedback dat een genrefilter een belangrijke tool is voor de collectievorming in de bibliotheek. Tot op heden was het enkel mogelijk om op NUR-code te sorteren, de nieuwe filter breidt deze functie uit.

 

Na inloggen op Boekenbank kunt u klikken op “Zoek > Recente titels zoeken”. Vervolgens komt u bij de Genrefilter terecht.

Lees meer.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden