Wie heeft er goesting om mee na te denken over het aanbieden van interactieve online cursussen? Bibliotheken investeren meer en meer in projecten rond levenslang leren. Organiseren binnen hun gebouwen regelmatig alle soorten cursussen. Aan universiteiten en hogescholen worden platformen ontwikkeld om interactieve open online cursussen aan te bieden. En de Nederlandse bibliotheken hebben een succesvol pilootproject lopen rond online cursussen voor hun klanten. Wie wil er mee nadenken over hoe bibliotheken in Vlaanderen en Brussel hiermee ook aan de slag kunnen gaan? Geef hier een seintje. En dan werken we samen een project uit.

Weergaven: 990

Berichten in deze discussie

In Nederland heeft www.seniorweb.nl een reeks online lessen met toetsen en mogelijkheid om vragen te stellen. Het aanbod omvat beginners pc en tablet, Facebook, Windows10, foto´s, Whatsapp, veiligheid, ...

Je moet wel lid zijn en dat kost momenteel € 14,75 voor 2016.

Misschien kan je eens horen wat hun ervaringen zijn.

Fantastisch idee!

Zou het niet interessant zijn moesten de cursussen toegankelijk kunnen zijn via Mijn Bibliotheek? Dan hebben de leden maar 1 platform te bezoeken waar alles aanwezig is. De vraag is natuurlijk of een mooc op die manier integreerbaar is.

Dag Sandrien,

Bedankt voor je suggestie. Een integratie met Mijn Bibliotheek zou effectief zeer interessant zijn. Zoals nu al met de Fundels of met GoPress gebeurd. Ik heb die koppeling met Mijn Bibliotheek ook al onderzocht. Mijn Bibliotheek maakt gebruikt van een oAUTH 1.0a koppeling. Elk MOOC-platform (of andere digitale dienst) dat hiermee overweg kan, kan gemakkelijk aan Mijn Bibliotheek gekoppeld worden. In het ergste geval komt er een 3-tal dagen bijkomende ontwikkeling bij kijken aan de kant van het aan te koppelen MOOC platform. Op termijn zou Mijn Bibliotheek een veelvoud aan digitale diensten kunnen omvatten. En zo uitgroeien tot een Digitale Bib. ,-)

Enthousiasme in Nederland over de online ‘Cursussen van de Bibliotheek’.
“Na een succesvolle introductie blijkt er veel belangstelling voor de online cursussen van de Bibliotheek”, zo schrijft de Nederlandse KB in haar nieuwsbrief. Klik hier voor het ganse artikel.

Tot eind deze maand kan je het platform Cursussen van de Bibliotheek uitproberen. Dat is dus het online leerplatform waarmee alle bibliotheken in Nederland digitale cursussen aanbieden aan hun klanten. Het platform is opgezet door het Eindhovense SkillsTown. Indien je het platform wil testen stuur dan een verzoekje naar hendrik.verroken@muntpunt.be en dan geef ik je een login en wachtwoord door.

SkillsTown heeft een nieuwe grafische schil ontwikkeld voor hun online cursussen. 6 vernieuwde cursussen maken hiervan al gebruik. Deze cursussen zijn :

• Presenteren

• Projectplanning in de praktijk

• Werken in teams

• Brainstormen en Mindmappen

• Digitale Veiligheid

• Effectief Communiceren

Je kan de cursussen gratis uitproberen tot en met 16 maart. Via het feedbackformulier aan het einde, kan je je kritiek kwijt. Je mag ook je opmerkingen aan mij doorsturen zodat ik ze kan verzamelen. Een login kan je aanvragen via deze pagina.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden