Neem een kijkje op onze website:

 

www.regit.be

 

Met vriendelijke groeten,

 

Davy Van den Bergh

Weergaven: 591

Berichten in deze discussie

Al iemand ervaring met deze of een andere bezoekersteller ?

 

Ik kan steeds langskomen voor een demo, als u dat wenst.

mvg Davy

Tom Ryckx zei:

Al iemand ervaring met deze of een andere bezoekersteller ?

 

Wij gebruiken sinds oktober vorig jaar een unieke oerversie van deze teller in onze bib: http://biblonderzeel.blogspot.com/2010/10/kom-naar-de-bib-en-tel-me....  Deze is tot stand gekomen in samenwerking met de klas waaraan Davy Van den Bergh electronica geeft en koste 150 euro.  Van daaruit is bij Davy het idee gerijpt om in een commerciële versie heel wat extra functionaliteiten toe te voegen.  Onze versie is een eenvoudig toestelletje dat je in de stekker steekt en waar een sensor aanhangt.  De resultaten dienen we live af te lezen van het display (geen internetverbinding).  Zolang de poetsvrouwen de stekker niet uittrekken en vergeten terug te steken doet het toestelletje prima zijn werk.

 

Gisteren is Davy bij ons thuis de nieuwe online-versie komen presenteren, en ik ben onder de indruk.  De sensor kan met een verlengkabel in een usb-poort van bijvoorbeeld een balie-pc gestoken worden.  Alle data worden met een timestamp weggeschreven in een online database, die vanop elke pc te raadplegen is.  Via de bijgeleverde software kunnen alle mogelijke statistieken opgevraagd worden (per uur, per dag,...).  Deze worden grafisch weergegeven in jpeg-afbeeldingen (makkelijk om te kopiëren naar jaarverslagen,...) en in een tabel.  Ook kunnen er een onbeperkt aantal activiteiten ingevoerd worden, die mogen overlappen, meerdere dagen kunnen duren,...      

 

Op mijn suggestie werd ook de mogelijkheid om de gegevens live aan de klanten te tonen verder uitgewerkt.  Hiervoor kan je bv. een afgedankte pc gebruiken, waar je een grote flatscreen aanhangt.  De software maakt het mogelijk om bv. een slideshow te tonen met affiches, foto's van activiteiten,..., gecombineerd met bezoekersaantallen ("Proficiat! U bent de xxxste bibbezoeker sinds yyy !").  Dit kan eventueel gecombineerd worden met een lichtkrant.  Daarnaast kan er ook een alarm worden ingesteld om bv. elke 1000ste of 5000ste bezoeker te belonen.  Bij dit alarm is op het scherm een korte animatie te zien en weerklinkt er een muziekje naar keuze.  Verder zijn er nog heel wat kleine ingrepen mogelijk op maat van de bibliotheek en wordt er actief ingegaan op wensen en noden.  De prijs van het basistoestel (zonder pc) ligt onder de 350 euro + een jaarabonnement van 50 euro voor de SQL-database (btw incl.).

 

 

Een demonstratie is niet onmiddellijk nodig maar ik geef je informatie hier intern door. Bedankt.

 

 

BiB Vondel ( Meulebeke)

 

Sinds enig jaren hangt er in de bib een teller van Notra, met een klein display die je na het aflezen moest resetten. Het was niet zo duur.

De onnauwkeurige tellingen zijn een probleem bij iedere teller vooral als er meerdere personen tegelijk binnen komen. We hebben ook een brede ingang, wat invloed heeft op de nauwkeurigheid.  We hebben dit opgelost door de teller te"ijken"; 2 een week lang handmatig geturfd en dit vergeleken met de elektronische gegevens. Hierdoor konden we ook de "administratieve" bewegingen eruit halen. 

Het opnemen van de tellerstand werd vaak vergeten of er stond een display voor, of het oog had een duw gekregen (zodat de straal naast het katoog viel). Kortom ik kreeg zeer onvolledige gegevens en moest (te)veel extrapoleren om een  idee te krijgen van het aantal bezoekers. De teller van notra is dit jaar kapot gegaan en we besloten om een duurder syteem aan te kopen waar we minder naar moesten omkijken.(grafisoft teller + count software  ong. 1000€).  Voorlopig werkt deze naar behoren:

Nauwkeurigheid: idem

Onderbreking ; een ledje geeft aan of de straal onderbroken is : beter

Gegevens: veel beter! meer gegevens en eenvoudig gepresenteerd ( per dag , per week, alle x-dagen per uur, ...)

Gebruik; we hoeven er minder naar om te kijken.(BETER!) De pc aan de balie mag wel niet meer afgezet worden. (er is zelfs on-line monitoring.)

kosten : vrij duur

Extra's: geen

 

Een display voor de gebruiker is een leuk idee.

 

groeten

Stef Blommaert

 

 

Beste bibliotheekmedewerkers,

Als er mensen geïnteresseerd zijn om onze teller vanaf 1 januari 2011 te gebruiken is het nu de moment om uw offerte aan te vragen. Onze productie draait op volle toeren en om geen mensen in de steek te laten hebben wij graag op voorhand een idee van het aantal exemplaren dat we moeten voorzien.

Met vriendelijke groeten,

Davy Van den Bergh

www.regit.be

info@regit.be

 

Beste, 

Graag wens ik nog even te melden dat wij ondertussen ook een draadloze variant kunnen aanbieden van de telmodule (staat nog niet op de website wegens de drukte) maar doet hetzelfde als de como-eco maar dan zonder draad tussen pc en teloog. Een stopcontact is dan weer wel vereist in de buurt van het teloog. Tevens zijn sinds deze week de tests afgelopen met een prototype dat onderscheid kan maken in welke richting een bezoeker het oog passeert. Deze variant dewelke como-DIR zal gaan heten, gaan we zowel draadloos (met stopcontact) als op usb-voeding  (ecologisch) maken.

Ik geef nog even de richtprijzen mee.

Prijzen van onze modules liggen tussen 321 en 650 Euro.(excl. BTW) De hosting is 50 Euro./jaar.

Trots mag ik ook vaststellen dat de grootste bib in ons klantenbestand, met 3 draadloze sensoren op 1 usb ontvanger, met afstanden tot 25m door gewapend beton, probleemloos 81494 bezoekers telde in januari.

Voor info of offerte, kan u ons mailen info@regit.be       -      www.regit.be

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden