Hallo,

gaan jullie leesgroepen momenteel al terug fysiek door of digitaal?

Bedankt voor de info!

An-Sofie

Bib Zutendaal

Weergaven: 65

Berichten in deze discussie

Dag An-Sofie

In Maaseik hebben we onze laatste fysieke leesclub bijeenkomst gehouden in februari 2020. Daarna is het stilgevallen, we hoopten najaar 2020 opnieuw op te kunnen starten. Niet dus.

Ik heb toen gepolst bij de begeleidster en de leden of ze het zagen zitten om het digitaal te organiseren. Dat wilden ze toen absoluut niet, Omdat we ondertussen nog steeds niet fysiek kunnen samen komen, hebben we in maart een digitaal overleg georganiseerd, gewoon om elkaar nog eens te 'zien' en te polsen hoe het met iedereen gaat, welke toffe boeken ze nog gelezen hebben en vooral wat ze verwachten van de leesclub: bijvoorbeeld of we de boeken die eind vorig seizoen op het programma stonden nog willen bespreken. In mei 2020 waren we toe aan ons honderdste boek, we waren van plan dat flink te vieren..

Nu hebben we afgesproken om in juni een bespreking te houden, als het mogelijk is organiseren we het fysiek, in de buitenlucht. Als die niet mag of het weer is te slecht, doen we het toch voor een keertje digitaal. Over enkele weken organiseren we om de tijd te overbruggen wel een zogenaamde boeken 'pitch' (verkooppraatje). Enkele leesclubleden prijzen hun favoriete boek aan, dat doen we vanzelfsprekend ook digitaal. We hebben wel een grote leesclub, we zijn met 23 deelnemers en de meesten zijn al wat ouder en/of risico patiënten.

Groetjes

Karla De Greeve

Maaseik

Dag An-Sofie,

beetje idem als Maaseik. In september 2020 hebben we in een grote zaal nog een laatste fysieke leesontmoeting gehad, daarna alleen nog afgelastingen omdat de leden (18) een digitale ontmoeting niet zagen zitten. Ondertussen duurt de onderbreking echter al zo lang, dat de wind een beetje gekeerd is: 9 leden hebben samen met onze moderator eind maart een eerste Zoom-sessie gehouden. De anderen gaven aan te wachten op de versoepelingen en op de eerste coronaveilige fysieke mogelijkheid. De Zoom-sessie is prima verlopen, in de feedback kwam telkens terug hoe blij de deelnemers waren om weer eens samen over een boek te kunnen praten. Wel waren ze het er allemaal over eens dat ze met 9 deelnemers min of meer aan een maximum zaten.

Eind mei is de volgende sessie gepland. Mocht een coronaveilige fysieke bijeenkomst dan kunnen, dan gaan we zeker daarvoor. Indien niet, dan organiseren we als bib weer een Zoom-sessie. Als er dan, door de positieve reacties nu, meer leden zouden willen deelnemen, dan zullen we bekijken of we eventueel moeten opsplitsen. Onze moderator is daartoe bereid.

De meeste van onze leden zijn wat oudere mensen. Degenen met te grote computervrees, die krijg je niet over de brug. De 9 die deelgenomen hebben aan de Zoom-sessie, hebben allemaal wel enige digitale basis, maar zeker niet uitzonderlijk veel. Ook met een wat beperktere digitale bagage lukt het dus prima.    

Sowieso hebben we aan onze leden laten weten dat het uitdrukkelijk niet de bedoeling is om te evolueren naar een digitale leeskring. Mensen zijn lid precies omwille van het fijne groepscontact.

mvg,

Christel Verbraeken

de Bib Leuven

  

Tot hiertoe nog altijd digitaal, met de mensen die dat willen. 

K. Vander Meulen

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden