collega's,

promo voor en in de bibliotheek vind ik heel belangrijk. Je kunt de mensen warm maken voor een bepaalde activiteit als je hiervoor de geschikte eyecatcher vindt.
Ons bestuur heeft sinds enkele jaren een hele grote printer gekocht waarop ik m'n - vaak gekke - ideeën kan botvieren.

enkele voorbeelden uit het verleden :

- Aankonding verwendag : een grote optische illusie aan het raam

- Aankondiging jeugdboekenweek : levensgrote dieren die onze bibliotheek binnenkijken.

- koelkast : jongeren vragen vaak 'coole' boeken, wel die staan bij ons opgesteld in een oude koelkast, die geregeld van 'kleedje' verandert. Het eerste jaar stond hij gewoon als koelkast tussen de andere rekken, vorig jaar werd het een aquarium (JBW-thema dieren), dit jaar heb ik er een typisch Britse telefooncel van gemaakt.

- rekken voorzien van speciale prints

-unieke biebtas 'Op weg naar de bieb/Terug van de bieb.

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Weergaven: 939

Berichten in deze discussie

Waoow! Superleuke ideën. Heb je een idee van de kostprijs van zo een print?

de ene print is al duurder dan de andere.
Raamstickers kosten iets meer omdat ze semi-doorschijnend zijn, ze kunnen eveneens op achterruiten van auto's worden aangebracht en de kostprijs voor zo'n autosticker is zo'n 5 EUR.
Deze stickers zijn semi-doorschijnend : van binnenuit kun je dus niet zien dat er op de gevel zo'n grote stickers gekleefd zijn.


De stickers op de koelkast en de stoeltjes kosten ongeveer 3 EUR/m², inkt inbegrepen.

 

De stickers blijven ook wel een tijdje hangen in onze bibliotheek. Vorig jaar heb ik alle jeugdrekken voorzien van dierenprints (cfr stoeltjes op foto) en die zijn daar tot dit jaar blijven hangen. 

 

we kunnen eveneens vloerstickers maken met allerhande prints, die zijn wel het duurst van allemaal omdat ze redelijk slijtvast moeten zijn.

 

soit, het toestel heeft mij al veel plezier opgeleverd. Vorig jaar hadden we een fotowedstrijd n.a.v. de jeugdboekenweek.
Als cadeautjes voor de winnaars had ik kleine naamstickers laten maken met hun eigen ingestuurde foto (te gebruiken op schriften) + foto afgedrukt op canvas (ook een mogelijkheid van het toestel)

Resultaat : superenthousiaste kinderen want het cadeau was echt iets van henzelf : een foto met hun huisdier op canvas

 

elk jaar probeer ik iets nieuws uit waarmee ik als bibliotheek echt in het oog wil springen.

 

Christophe

De Panne

Mooi. Hoe omschrijf je dergelijke printer (technische specificaties) in een offerteaanvraag ? En hoeveel kost de printer zelf ?



Marijke Dierickx zei:

Mooi. Hoe omschrijf je dergelijke printer (technische specificaties) in een offerteaanvraag ? En hoeveel kost de printer zelf ?

 

Hoi Marijke,

die printer staat niet in de bibliotheek zelf, het is een toestel dat werd aangekocht voor het ganse gemeentebestuur. Dit gaat dus zeker het petje van een bibliotheek te boven. Het is niet enkel het toestel dat moet worden aangekocht maar ook de verschillende soorten folie (zelfklevend, half doorschijnend, voor op auto's, straatbestickering, baches, ...)

Mocht je bestuur belangstelling tonen in zo'n toestel dan denk ik dat ze best contact opnemen met de repro-afdeling van ons bestuur (verantwoodelijke repro Valery D'haenen)

 

grtn,

Christophe

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden