collega's,

mag ik even aandacht vragen voor een mooi en warm initiatief.

Jeugdboeken kopen we allemaal, maar als we met de aankoop daarnaast ook nog een goed doel kunnen steunen dan is het twee keer prijs.

Vriendelijke groeten,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Villa Rozerood is een (t)huis aan zee waar ouders niet alleen met hun ernstig ziek en zorgbehoevende kind terecht kunnen om even op adem te komen, ook broertjes en zusjes zijn welkom. Een verblijf in Villa Rozerood heeft tot doel gezinnen en zorgkinderen even hun zorgen opzij te laten zetten, even te laten genieten van en met elkaar om aldus hun draagkracht te verhogen,… en dit met continuïteit van de verzorging van de zorgbehoevende kinderen.

 

Een reactie van een ouder met een zwaar zorgbehoevend kind:

 “We kwamen hier voor een tweede keer en we lieten ons voor een alweer wiegen op het unieke ritme van die rozerode wolk. Zodra we binnenkomen vertraagt alles en is het vakantie. Vakantie met een groot thuisgevoel, verwend worden, zorg die met veel liefde wordt overgenomen, aandacht op maat van elk van ons. Wat genoten wij weer van alles. Het was heerlijk om hier te zijn in jullie kundige en warme handen. Bedankt allemaal voor de zalige week, wij voelden ons soms letterlijk in de wolken.”

 

Villa Rozerood in De Panne is uniek in België en onderscheidt zich van de 2 andere respijthuizen omdat het zowel openstaat voor het ganse gezin als voor de tijdelijke opvang van de zorgkinderen alleen, zodat ouders en de andere kinderen thuis even hun batterijen kunnen opladen.

 

De warme gezinsgerichte ondersteuning mist zijn effect niet. Villa Rozerood kende de afgelopen jaren een spectaculaire groei en heeft zijn plaats verworven in het Belgisch zorglandschap. Dagelijks leren nieuwe gezinnen met een zorgkind ons huis kennen en gekende gezinnen komen graag terug.

 

Villa Rozerood bestaat, en kan maar voortbestaan, dankzij de steun en goodwill van sympathisanten, vrijwilligers en sponsors. Zelfs met de erkenning als Centrum voor Kortverblijf type 3 en financiering vanuit de Vlaamse Gemeenschap zijn de middelen ruimschoots ontoereikend. De voortdurende zoektocht naar sponsoring en partnerschappen is dus noodzakelijk om jaarlijks 300.000€ te verzamelen om zo de dagelijkse werkingskosten te kunnen dragen, het remgeld van de zorgkinderen ten laste te nemen en de infrastructuur up-to-date te houden.

 

Eén van onze fondsenwervingsacties betreft de verkoop en implementatie van promotiematerialen in Vlaamse bibliotheken en lagere scholen. Wij danken onze partners en sympathisanten de bibliotheek van De Panne en jeukiboek.be voor hun warme hart en om deze actie mee mogelijk te maken.

 

Wij willen u graag een pakket (zie bijlage) bestaande uit het boek Oscar in Villa Rozerood, de pop Oscar en het boek de Vijverkoningin aanbieden tegen de pakketprijs van 45€. U schenkt hiermee een zwaar ziek kind een gratis weekendverblijf in Villa Rozerood.

 

Uw pakket bestellen kan via markha.omayeva@villarozerood.be .

 Indien u dit wenst dan kunnen wij u tevens voorstellingsfolders en een donatiebox opsturen. Door tijdelijk (bvb de dag/week van chronisch zieke mensen) of permanent de nodige zichtbaarheid te geven aan Villa Rozerood en haar promotiemateriaal binnen de bibliotheek vervult u een belangrijke maatschappelijk taak namelijk u maakt het thema van chronisch zieken bespreekbaar en brengt gezinnen met zwaar zieke kinderen op de hoogte van het bestaan van organisaties zoals Villa Rozerood.

 

Mocht u een vrijwillige bijdrage willen storten dan is dit vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar en kan dit op rekeningnummer BE02 0015 8044 4440.

Weergaven: 58

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden