Een meertalige collectie jeugdliteratuur in de bibliotheek: interessante sites

Een op vijf schoolkinderen in Vlaanderen en Brussel groeit op in een gezin waar thuis weinig of geen Nederlands wordt gesproken. Scholen en bibliotheken voelen steeds meer de nood om daarop in te spelen en hun aanbod uit te breiden met anderstalige kinderboeken. Maar hoe start je die zoektocht naar geschikte boeken? Ontdek tips en interessante kanalen op de website van Iedereen Leest.

Ontdek meer artikels over leesplezier en leesbevordering in de bibliotheek

(c) Michiel Devijver | Iedereen Leest

Weergaven: 210

Berichten in deze discussie

Bekijk in dit opzicht ook de praktijk van de Brusselse bibliothekenOp 26 april 2018 organiseerde de dienst Ondersteuning Bibliotheken in Brussel (OBiB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) samen met de Brusselse bibliotheken een studiedag over hun aanpak van de anderstalige collecties. Het uitgangspunt was de vaststelling dat de collecties van de Nederlandstalige bibliotheken de groeiende diverse Brusselse realiteit niet voldoende weerspiegelden.

Een verslag van deze studiedag kun je lezen (ook via de link hieronder) in het tijdschrift META (nr. 2018/8) van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie (VVBAD).

https://www.vvbad.be/meta/meta-nummer-20188/anderstalige-collecties...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden