Een van de troeven van de e-boeken in de bib is ondermeer de mogelijkheid offline te lezen. Er is echter wel een internet connectie nodig om je aan te melden in "mijn bibliotheek" in de app. Zonder aan te melden krijg je immers je geleende boeken niet te zien. Als je offline wil lezen is de enige mogelijkheid dan om je aan te melden met wifi connectie en vervolgens je toestel niet meer volledig uit te schakelen of de app die nog op de achtergrond loopt te sluiten. Is dit de bedoeling van de app? Wat als iemand op vakantie wil lezen maar de batterij loopt leeg of hij/zij sluit per ongeluk de app? Is dit iets dat in de toekomst aangepakt kan worden?

Joachim, bib Kortenberg

Weergaven: 597

Berichten in deze discussie

Je kunt perfect de geleende e-boeken op je boekenplank lezen.  De app afsluiten, houdt niet in dat je afgemeld wordt. Je blijft dus ingelogd.  Je batterij kan leeglopen, de tablet in stand by gaan enz..zonder dat je boekenplank verdwijnt.

De eigen boekenplank verdwijnt pas als je je afmeldt.  En om aan te loggen heb je inderdaad een wifi nodig.  Over de wifi worden dan ook de e-boeken "gedownload".  Eens overgehaald kan je de wifi afzetten. 

Om de etalage te zien en om fragmenten op te vragen heb je uiteraard weer wifi nodig. 

Beste Joachim,

ook als ik offline ben en dus niet aangemeld, kan ik een eerder gedownload e-boek verder lezen, zonder problemen.

Mvg,

Anne-Mie Veys

Bib Zwevegem

Beste Johan

Bedoel je met de boekenplank het tabje 'mijn e-boeken'?

Dit is wat wij zien:

foto 1 alles ok hier

foto 2 wifi staat uit, het geleende boek staat nog op de app. leentegoed en catalogus kan men uiteraard niet zien.

foto 3: nadat de app gesloten is en terug geopend, staat de gebruiker niet meer aangemeld.

PS: als je op aanmelden tikt en je gegevens invoert, bevriest de app. Je kan dan niet meer switchen tussen de tabs bibliotheek, mijn e-boeken en leentegoed

Bijlagen:

De boekenplank is inderdaad 'mijn e-boeken'.

Jouw image2.jpg toont toch dat je toegang hebt tot de geleende e-boeken ook als de wifi is afgesloten/buiten bereik is. 

Jouw image3.jpg toont dat als je niet online bent en niet aangemeld bent, je effectief geen e-boeken kunnen kiezen en lenen.

Om aan te melden heb je wel een wifi connectie nodig (de app moet immers kunnen verbinden met de Mijn Bibliotheek databank). Eens aangemeld en eens je e-boeken op 'Mijn e-boeken' staan, heb je de wifi niet meer nodig om aan je gedownloade boeken te komen en te lezen. 

Kan ik dit een beetje duidelijk maken? 

 

Dag Johan

Mijn vraag ging over het feit dat je afgemeld wordt als je de app volledig sluit (dus 2 maal op de home knop duwen en de app naar boven 'swipen' Sommige mensen doen dit regelmatig om batterij te sparen). Als je de app dan terug opent, zie je foto 3. Het tabje 'mijn e-boeken' geeft wel nog steeds (1) aan, maar met de boodschap die te zien is in foto 3.

Hopelijk verduidelijkt dit het een en ander.

Beste Joachim,

Nu is het duidelijk en wat je beschrijft klopt.  Als je effectief de app uit het geheugen van de app wist, dan heb je daarna even weer een wifi connectie nodig om je aan te melden en je geleende e-boeken terug te vinden.  Maar bij het gewoon verlaten van de app is dat niet zo.  Op Android blijf je ook na een volledige stop van de app nog steeds ingelogd.  Dat gedrag verkiezen we uiteraard. Wellicht krijgen we dat ook op Ipad.  We bekijken het verder en houden u op de hoogte.   

Beste,

Ik mag bevestigen dat bij de volgende update van de iOS app (ergens midden juni) het gedrag van de app gelijk getrokken wordt met dat van de app op Android: ook bij een volledige stop van de app blijf je offline aangemeld.  Zo blijven je geleende e-boeken altijd ter beschikking in de 4 weken na het lenen ongeacht of je de Ipad helemaal herstart of niet.  

Dank om de fout door te geven en goed te beschrijven met screenshots!

Johan 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden