Hoi collega's en stripliefhebbers

vandaag heb ik mijn eerste strips ingegeven in Wise en wat me opvalt is dat de standaard categorie voor de Rode Ridderreeks 'jeugd' is. 

In onze bib (Dessel) heb ik de Rode Ridder vanaf nummer 250 (De uitverkorene) (wanneer Marc Legendre het overnam als scenarist) de albums bij 'volwassenen' ingedeeld.

Afgehakte hoofden op spiesen, aangerande vrouwen, mensen die levend verbrand worden in een metalen stier...

Ik ben heel tolerant voor wat kinderen willen lezen, maar ik denk dat dit toch niet bedoeld is voor de ogen van een tienjarige.

Hoe gaan jullie hiermee om? Is het geen tijd dat ze bij Cultuurconnect een onderscheid maken tussen de oude reeks en de nieuwe, hardere periode? 

groetjes

Pep

Weergaven: 111

Berichten in deze discussie

Hallo, 

Galaxa heeft al  héél lang weinig om het lijf. Maar het is duidelijk dat de reeks recent een andere wending neemt en een nieuw  publiek wil aanboren. En dit binnen de reeks niet als spin-off.  Ik overweeg ook om ze over te brengen naar de 16+. Maar ook daar zie ik grenzen steeds wat opschuiven. De spin-off' s staan  meestal bij de 14+ afdeling.

De stripafdeling heb ik altijd al moeilijk gevonden om om in te delen naar leeftijd. Ik zou willen opteren voor een aparte stripafdeling met subafdelingen  :  7 tot 77( het grootste deel) ;  16+, graphic novels  (ev.) comics, manga's, ..

Stef

Wij hebben de jeugdstrips een A - B of C classificatie gegeven na een klacht van ouders over Tamara. De Rode Ridder heeft ook een C (vanaf 12 jaar). Ikzelf heb het al langer moeilijk met Thorgal.

A = 6-8

B = 9-12

C= 12-15

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden