Het is nog even wachten op een Nederlandstalig e-boekenplatform voor de bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Erika Boek wil die leegte overbruggen met een maandelijkse korf van een tiental gratis e-boeken. Dit een vol jaar lang. Erika reikt interessante gratis Nederlandstalige e-boeken en andere e-media aan en doet dit via een persoonlijke nieuwsbrief, een blog en sociale media allerhande. Rond haar aanstekelijk enthousiasme voor e-boeken groeit een gemeenschap van lezers. Achter Erika Boek schuilt een groep vrijwillige e-boek curatoren uit onze bibliotheken. Erika fungeert dus als kapstok voor het e-boekenverhaal dat we als bibliotheek willen vertellen. Erika is een avatar of verzonnen personage die we gebruiken om te communiceren met het publiek. De vrijwillige e-curatoren kunnen terugvallen op ondertussen 17 in kaart gebrachte online bronnen met gratis Nederlandstalige e-boeken. Met vlijt en volharding zullen zij het kaf van het koren scheiden. Niet alleen e-boeken trouwens. Ook luisterboeken en fundels mogen in de korf.

Erika BOEK is een project voor en door bibliotheken die nu al met Nederlandstalige e-boeken willen beginnen. Het project werd ingediend door Muntpunt bij CultuurConnect, kwam op de tafel bij de Brusselse Bibliotheken en heeft ook al de steun van de bib van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Het project staat en valt met het engagement van de bibliotheken. Wie wil meedenken of meewerken aan het project kan een e-mail sturen naar hendrik.verroken@muntpunt.be.

Wie het ganse project wil doornemen : zie PDF in bijlage.

Weergaven: 540

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

Nog wat inspiratie voor jouw lijst, dit zijn niet allemaal e-boeken maar wel online "boeken"

Bedankt Marijke voor de links!

Heb alles bekeken:

'Drijfhout' is dus een verzameling kortverhalen op een canvas van webpagina's. Ik zal even polsen bij Drijfhout om te zien of ze ook een e-boek versie van hun kortverhalen willen overwegen. De Brusselse bibliotheken hebben onlangs een resem kortverhalen die eerder gepubliceerd werden door BrusselNieuws uitgegeven als e-boek. 

Wat de 'digitale prentenboeken' betreft dat zijn dus allemaal video's. Niet geschikt voor de e-reader maar wel OK voor de tablet (weliswaar is er dan ook een live internet-verbinding nodig).

 Ben je zelf of iemand van jouw bibliotheek mogelijk geïnteresseerd om Erika Boek mee vorm te geven? Er is ondertussen ook al een eerste beperkte demo : www.erikaboek.be (voor test doeleinden - niet om te delen met het publiek). 

Prettige dag,

Hendrik

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden