Studiereis Bologna 2012: jeugdbibliotheekwerk van de toekomst

Gegevens gebeurtenis

Studiereis Bologna 2012: jeugdbibliotheekwerk van de toekomst

Tijd: Maart 18 2012 tot Maart 21 2012
Locatie: Bologna
Website of map: http://www.bolognachildrensbo…
Soort gebeurtenis: studiereis
Georganiseerd door: ProBiblio/ Rob Bruynzeels
Meest recente activiteit: 13 Mrt 2012

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Is de jeugdbibliothecaris de nieuwe rattenvanger van Hamelen? 

Overal hecht men veel belang aan een structurele positie voor de lokale bibliotheek in het basisonderwijs. Deze toekomstbestendige relatie is gericht op leesbevordering, mediawijsheid en het stimuleren van leesplezier en krijgt onder meer vorm in ‘De Bibliotheek op school’. 
Ook lokaal herpositioneren veel bibliotheken actief hun jeugd­bibliotheek. Hierbij staan veelal het kind en zijn talent centraal, en is de bibliotheek een open plek waarin de ideeën en creativiteit van het kind alle ruimte krijgen. De jeugdbibliotheek ontwikkelt zich zo tot een Bibliotheek van 100 talenten.

De studiereis naar Bologna biedt een inspirerend en sterk inhoudelijk programma, onder andere door een bezoek aan de vermaarde kinderboekenbeurs: BOLOGNA CHILDREN'S BOOK FAIR. Doel is om inzicht te krijgen in hoe je bij de ontwikkeling van kinderen aansluit en hoe je hen stimuleert om daadwerkelijk hun talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Niet alleen binnen de muren van de bibliotheek, maar ook op school.

De visie van de bibliothecaris op de ontwikkeling van kinderen is hierbij essentieel. Het programma biedt ruimschoots mogelijkheden voor reflectie, inspiratie en kennisoverdracht. 

Het programma omvat in ieder geval

-          Bezoek aan de kinderboekenbeurs

-          Bezoek aan jeugdbibliotheek Sala Borsa in Bologna

-          Bezoek aan de bibliotheek in Modena

-          Internationale workshop over toepassingen van 100 talenten

-          Internationale uitgeversborrel aangeboden door Nederlandse UitgeversBond

-          Een bijzondere ontmoeting met een uitgever en auteurom van gedachten te wisselen over leesbevordering en promotie van jeugdliteratuur

 

Workshop voorafgaand aan de studiereis Bologna

Voorafgaand aan de studiereis vindt een workshop (van een dagdeel) plaats. Deze wordt in samenwerking met Stichting Lezen georganiseerd en gaat dieper in op enerzijds het historische perspectief van kind en literatuur en anderzijds de hedendaagse visie op het kind, vormgegeven in het innovatieve concept van De Bibliotheek van 100 talenten. De workshop is alleen bestemd voor deelnemers aan de reis naar Bologna. Datum en plaats worden nog bekendgemaakt.

Kortom: door vanuit het perspectief van de ontwikkelingspsychologie het onderwerp te bekijken, trachten we zoveel mogelijk kinderen te verzamelen achter de rattenvanger van Hamelen.Kosten 

De deelnamekosten voor deze studiereis € 895,- excl. btw.

Inschrijven

Aanmelden kan met het inschrijfformulier tot uiterlijk 22 januari 2012. Inschrijving is bindend in verband met de vliegtickets. Voor afmeldingen na 22 januari 2012 brengen wij de volledige deelnamekosten in rekening.

Voor meer informatie

Inhoudelijke organisatie
De organisatie is in handen van Rob Bruijnzeels en Rammy Speyer. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Rammy Speyer, e-mail a.speyer@kpnplanet.nlInschrijvingen
Manon Ober en Cynthia Overbeek, e-mail evenementen@probiblio.nl

Deze studiereis wordt gesteund door: ProBiblio en NBD|Biblion

NAAR INSCHRIJFFORMULIER

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Studiereis Bologna 2012: jeugdbibliotheekwerk van de toekomst om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Kenniskantoor

Bijwonen (1)

Niet bijwonen (2)

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden