Gegevens gebeurtenis

Mediacoach MOOC

Tijd: Januari 15 2015 tot December 31 2015
Locatie: Online
Website of map: http://mediawijs.be/nieuws/me…
Soort gebeurtenis: online, opleiding
Georganiseerd door: Sanne Hermans
Meest recente activiteit: 13 Nov 2015

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Mediawijs.be gaat begin 2015 van start met ‘Mediacoach MOOC’, een eerste online leertraject over mediawijsheid. Via video’s en achtergrondinformatie komen deelnemers meer te weten over uiteenlopende mediawijze thema’s zoals privacy, online identiteit en media & relaties. Maar niet alleen de theorie komt aan bod, de deelnemers krijgen ook kennisvragen voorgeschoteld en achtergrondinformatie aangereikt. De Mediacoach MOOC is een initiatief van Mediawijs.be, LINC vzw, Mediaraven, Locus en KHLeuven.

De Mediacoach MOOC richt zich onder andere op leerkrachten, jeugdwerk, bibliotheekpersoneel en andere professionelen geïnteresseerd in mediawijsheid. Het Mediacoach MOOC leertraject begint op 15 januari 2015. In de loop van het voorjaar worden er telkens andere modules aan het traject toegevoegd. Deze worden voor iedereen gratis online beschikbaar gesteld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van Mediawijs.be.

Mediacoach MOOC

De Mediacoach MOOC bestaat uit 9 modules. Na twee introductiesessies over mediawijsheid wordt er ingegaan op zeven themasessies: online identiteit, privacy, informatie en reclame, mediaproductie, media en spel, media en relaties en een sociaal mediabeleid in jouw organisatie. Elke module bestaat uit een video waarin experten hun inzichten over een bepaald thema geven. Verder bevat elke module ook achtergrondinformatie en enkele kennisvragen. Zo kunnen de deelnemers nagaan of ze de inhoud goed begrepen hebben.

Mediacoach PRO

De inhoud van de Mediacoach MOOC is tot stand gekomen door een samenwerking met de initiatiefnemers van de Mediacoach opleiding, LINC vzw, LOCUS, KHLeuven en Mediaraven, en vele anderen die hun expertise wilden delen. De modules van het online leertraject van de Mediacoach MOOC vormen de basis van de Mediacoach opleiding. De deelnemers van deze Mediacoach ‘Pro’-opleiding volgen echter wel een uitgebreider traject. Tijdens dit uitgebreide traject is er ook aandacht voor (offline) uitwisseling met actoren uit verschillende sectoren en gaan de deelnemers samen concreet aan de slag rond mediawijsheid. Daarnaast worden de mediacoaches in opleiding ook gecoacht in het opzetten van een mediawijs project in hun eigen werkomgeving. Na het volgen van de opleiding Mediacoach PRO krijgen de mediacoaches een certificaat en kunnen zij aan de slag als mediacoach. Deelnemers die enkel de gratis online cursus volgen, ontvangen op het einde van het traject geen certificaat. Maar na de sessies hebben ze ongetwijfeld al heel wat kennis vergaard over mediawijsheid. En voor diegene die erna de Mediacoach PRO opleiding willen volgen, is deze online cursus al een mooie opstap.

Doe je mee?

Wil je graag op de hoogte blijven over en deelnemen aan het basistraject van Mediacoach MOOC? Schrijf je dan nu in via deze link. 

De deelnemers van het basistraject Mediacoach MOOC krijgen toegang tot het online leerplatform. Hierop worden de video’s, achtergrondinformatie en kennisvragen gedeeld.

Benieuwd wie de experts zijn? Bekijk via ons Instagram account (link is external) enkele video’s waarin enkele experts zichzelf voorstellen.

Heb je nog vragen over de Mediacoach MOOC? Mail dan naar mediawijs@iminds.be.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Mediacoach MOOC om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Kenniskantoor

Bijwonen (2)

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden