Gegevens gebeurtenis

HTML en CSS voor beginners

Tijd: Januari 11 2017 vanaf 9.30 to 16.30
Locatie: VSPW Gent
Straat: Edgard Tinelstraat 92
Plaats: 9040 Sint-Amandsberg (Gent)
Website of map: https://www.vvbad.be/activite…
Soort gebeurtenis: opleiding, (2, dagen)
Georganiseerd door: VVBAD
Meest recente activiteit: 15 Dec 2016

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Je wilt met je bibliotheek of documentatiedienst het web op? Dan kun je een klassieke website maken, je informatie onderbrengen in een CMS-systeem of een blog opzetten.
Met deze workshops richten we ons op de eerste optie: een "moderne" website die je zelf van nul opbouwt met HTML5 en CSS3. Een moderne website, dat is een terugvindbare, gebruiksvriendelijke, toegankelijke en responsive website. Eentje die even goed draait op desktop pc's, laptops als in de mobiele browsers van tablets en smartphones. Ook als je zelf veranderingen wil aanbrengen in de sjablonen van blogs en CMS-systemen is een basiskennis van deze codeertalen aangewezen. Je kunt dan makkelijk de lay-out aan je eigen smaak aanpassen.

Voor wie zijn deze workshops bedoeld?
Iedereen die weinig tot geen ervaring heeft met HTML en CSS, of voor wie deze kennis uit een ver verleden stamt.

Wat mag je verwachten?
Na deze twee dagen kun je moeiteloos codes lezen, ben je in staat om zelf valide codes te schrijven en heb je een goed begrip van zoekmachineoptimalisatie, responsive webdesign, usability en accessibility.

PROGRAMMA
Dag 1
We bestuderen de ontstaansgeschiedenis en evolutie van de twee belangrijkste webstandaarden van het World Wide Web Consortium (W3C): HTML en CSS. Daarna gaan we aan de slag met HTML5. Dit is de structuurtaal waarmee je koppen, paragrafen, lijsten, tabellen, formulieren,... kunt aanduiden.
We brengen de basisstructuur van onze HTML-pagina's in orde (DOCTYPE, html, head, body, title) en bekijken enkele essentials zoals een hyperlink maken en een afbeelding of video invoegen.
We maken ook kennis met nieuwe HTML5-elementen zoals header, nav, section, footer,...
Tegen het einde van de dag zul je bij wijze van oefening een miniwebsite van een vijftal pagina's gemaakt hebben met een nette structuur en een gebruiksvriendelijke navigatie.

Dag 2
Op de tweede dag leggen we ons in hoofdzaak toe op CSS3, de opmaaktaal die dient om de grafische stijl, zoals lettertypes en kleuren, vast te leggen. We zien wat het verschil is tussen een extern en intern stijlblad, en hoe je stijlen kunt koppelen aan HTML-documenten. We bespreken enkele basisconcepten van CSS zoals selectors, overerving en het boxmodel.
Daarna passen we allerlei opmaakingrepen toe: een stukje tekst cursief of vet zetten, paragrafen uitlijnen, een leesbare combinatie van achtergrond- en tekstkleur kiezen, de standaard lettergrootte wijzigen,...
We gaan dieper in op twee technieken voor een eenvoudige meerkolomslayout: float en position, met daarbij aandacht voor responsive webdesign.
Tegen het einde van deze dag zal je oefenwebsite naast de gewenste pagina-indeling ook een passend kleurtje hebben gekregen.

PRAKTISCH
DATA: woensdag 11 en donderdag 19 januari 2017
PRIJS: VVBAD-leden: € 200 | niet-leden € 290
Er kunnen maximaal 16 mensen deelnemen.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor HTML en CSS voor beginners om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Kenniskantoor

Bijwonen (1)

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden