Pen Stewart
  • Melle
  • België
Delen op Facebook Delen

Groepen van Pen Stewart

 

De pagina van Pen Stewart

Profielgegevens

Organisatie
Pen Stewart
Werkdomein
Schrijver, kunstenaar, illustrator
E-mailadres
pen@penstewart.com
Blog-URL
http://www.penstewart.com
Facebook-profiel (URL)
http://www.facebook.com/pen.stewart
LinkedIn-profiel (URL)
http://www.linkedin.com/feed/?trk=
Twitter-account
@StewartPen_

Pen Stewart is de enige auteur in Vlaanderen en Nederland die van het letterenfonds  een stimuleringsbeurs kreeg voor het schrijven van een fantasyboek. U kunt steeds contact opnemen om een gesubsidieerde lezing te boeken via het fonds voor de letteren. (auteurslezingen.be)

Het schrijfwerk van Pen Stewart overspant meerdere genres, van fantasy, science fiction, dystopie, steam-punk tot magisch realisme. Kenmerkend voor haar verhalen zijn de maatschappelijke betrokkenheid en toegankelijke, vlotte schrijfstijl. De verhalen zijn niet zo zeer genre op zich, het genre wordt benut om de nadruk te leggen op de diepere lagen in het verhaal en die zo te versterken. Diepere lagen die telkens weer onderwerpen raken waar we in het dagelijks leven mee te maken krijgen: discriminatie, terreur, religieus geweld, euthanasie, dierenmishandeling, vrouwenrechten, gender. Pen heeft een aversie tegen het ledige, en probeert met elk verhaal een balans te vinden tussen het avontuurlijke en het bedachtzame, de reis van de personages en de diepere lagen van het verhaal die ons als mens doen nadenken over de wereld om ons heen, ontdaan van alle opsmuk.

De afgelopen jaren behaalde ze diverse nominaties en prijzen op schrijfwedstrijden. In 2009 behaalde haar eerste manuscript een vierde plaats op een internationale manuscriptenwedstrijd onder het meterschap van Renate Dorrestein. In 2012 stond Pen op de long-list voor de Luitingh fantasy-manuscriptenwedstrijd. In 2013 won ze met haar kortverhaal "Nanokanaries en Olifantenhersenen" de Feniksprijs op de Paul Harland Prijs (nu gekend als de Harland Awards), de langstlopende kortverhalenwedstrijd voor het fantastische genre in de Lage Landen, en in 2014 behaalde ze een eervolle vermelding voor de Azra Magazine-schrijfwedstrijd van de literaire uitgeverij Parelz. In 2016 haalde ze een top-10-notering op de Harland Awards, op een totaal van tweehonderd inzendingen. Meer recent, in 2017, was Pen in Nederland genomineerd voor de EdgeZero Award.

Haar debuut werd in 2015 gerealiseerd bij Uitgeverij Het Punt: een verhalenbundel met één novelle en verschillende kortverhalen, allerlei hoogvliegers van voorbije schrijfwedstrijden: "Nanokanaries en Olifantenhersenen". Deze bundel werd gevolgd door "Tijd M.A.N. Chine", een verhalenbundel met dezelfde opzet als de eerste bundel. Eind 2017 verscheen haar eerste fantasyroman "Wintercode" bij de reguliere kwaliteitsuitgeverij voor het verbeeldingsgenre, Quasis Uitgevers.

Prikbord

  • Nog geen reacties!

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

 
 
 

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden