Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met rouwen over de dood van een geliefd persoon. Personen met een verstandelijke beperking maken hier geen uitzondering op: ook zij moeten op een dag mensen loslaten. Op hun manier beleven zij net hetzelfde verwerkingsproces in verschillende fasen. Het is echter vaak niet voor de hand liggend om hen als ouder of begeleider te begrijpen, laat staan hen hierin vraaggestuurd te ondersteunen. Niet uitzonderlijk worden verdriet of andere gevoelens geuit in gedrag dat mogelijks verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Agressie, depressie, regressie, om er maar een paar op te sommen. Enkel ingaan op dat gedrag is geen antwoord op het onderliggende verdriet.
Deze avond wordt ingeleid door een specialist inzake verdriet, rouwen en verwerken: Manu Keirse werkt al jaren rond dit thema en kan als geen ander een rouwproces verduidelijken. Hij zal een algemeen beeld schetsen rond de fases van rouwen met links naar dit specifieke publiek.
Aansluitend komt een medewerker van bezigheidstehuis Den Dries (Evergem) de ‘werkgroep rouwen’ voorstellen als praktijkvoorbeeld rond hoe de bewoners in de voorziening worden opgevangen, ondersteund en begeleid in het agogisch kader van Gentle Teaching.
Deel 4 in de reeks Volgens Willy ’Pepe Maurice is dood’ is volledig gewijd aan dit onderwerp en wordt officieel voorgesteld op deze avond.
Meer info op www.volgenswilly.be
Welkom bij
Kenniskantoor
39 leden
46 leden
52 leden
40 leden
144 leden
164 leden
44 leden
177 leden
© 2024 Gemaakt door Kenniskantoor. Verzorgd door
Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!
Word lid van Kenniskantoor