Sint-Niklaas heeft een nieuwe kinderstadsdichter: Nina Van Ingelghem

De 12-jarige Nina Van Ingelghem werd zondag 23 juni bekroond tot nieuwe kinderstadsdichter van Sint-Niklaas. Elnura Kasikirik, de vorige kinderstadsdichter, droeg de titel over aan een zichtbaar gelukkige Nina.

Het gedicht van de nieuwe kinderstadsdichter werd verkozen uit 62 inzendingen van kinderen tussen 8 en 14 jaar. Juryvoorzitster Karin Jacobs, actrice en auteur van kindergedichten, bracht hulde aan de vijf jonge genomineerden en hield een warm pleidooi voor het belang van lezen en literatuur in het leven van jongeren en kinderen. Het initiatief dat in 2010 voor het eerst op touw werd gezet door de bib van Sint-Niklaas past in een groter plan van de stad Sint-Niklaas, dat poëzie een prominente plaats wil geven in de cultuurbeleving van haar bewoners.

Alle genomineerden genieten in de loop van het jaar samen met hun klasgenoten een dichterlijke workshop onder leiding van Annelies De Wolf. De laureaat Nina wordt persoonlijk begeleid door Annelies en zal op enkele feestelijke momenten (o.a. de Vredefeesten, de opening van het Huis van de Sint, de Nationale Gedichtendag) hulde brengen aan de stad. De voorbije jaargangen traden de Kinderstadsdichters ook op andere momenten naar voor o.a. tijdens het jongerenfestival IKANDA, op de dag tegen racisme en discriminatie, Wintervuur, … om de feestelijkheden op poëtische manier luister bij te zetten.

Joachim Vandenhole won de Armand Van Assche-prijs.

Weergaven: 125

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden