Sharing is caring: webinar kennisdeling in de bib 25/6/2021

If you have knowledge,
let others light their candles in it.
Margaret Fuller
(1810-1850, journalist, criticus en vrouwenrechtenactiviste)

 

Bibliotheken staan van oudsher bekend als tempels van kennis. Maar kennis is een levend goed. In het beste geval kan iedereen er aan bijdragen en vrij van nemen. Anno 2021 hebben bibliotheken de kans om hierin een voortrekkersrol te spelen. 

Het ‘kenniswater’ stroomt in vele richtingen en heeft talloze springaders. Maar hoewel we soms het gevoel krijgen erdoor overspoeld te worden, is deze stortvloed lang niet altijd zuiver en blijven vooral veel kanalen en bronnen nog onbenut.

Durft jouw bib al beroep te doen op de kennis en passies van je gebruikers? Worden de talenten en vaardigheden van vrijwilligers optimaal ingezet? En die grote bron van kennis waar de fundamenten van je organisatie op rusten, de medewerkers, wordt deze voldoende aangeboord?

In samenspel kan jouw bib een bruisend ‘irrigatieknooppunt’ van kennis worden binnen je lokale gemeenschap. In deze webinar bieden we hiervoor niet alleen inspiratie, maar gaan we ook actief aan kennisdeling doen! Op deze manier laten we dat heldere water vrij stromen, opdat we met velen onze dorst naar kennis eraan kunnen laven.

Alle info vind je op de website van de bib van As: https://as.bibliotheek.be. Inschrijven kan t.e.m. 22 juni via deze link.

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden