Hallo,

Onlangs heb ik een boek uitgegeven over mijn reiservaringen. Het zijn geen saaie , langdradige reisverslagen, dag aan dag met gesprekjes met de plaatselijke bevolking en een beetje geschiedenis, maar eerder een rijk geïllustreerd boek met als titel "Reismicrobe te pakken?". Het bevat naast vele sappige anekdotes over markante feiten van uiteenlopende reizen en handige tips ook veel intrigerende, haarscherpe foto's. Echt een aanrader voor elke reislustige die eens wat anders wil dan een natuurwandeling in de korenvelden van het landelijke Zichen-Zussen-Bolder.

Zowel korte trips als verre reizen binnen en buiten Europa komen in de schijnwerper : raften op de Zambezi en kanoën tussen de briesende nijlpaarden (Zambia), transsiberische express (Rusland), beklimming Kilimanjaro, luxecruise in de Caraïben, lunch in Burj Al Arab (Dubai), Himalaya-trektocht in Nepal, parapente in Oostenrijk, moonwalking en ademhappen op de Cotopaxi (Ecuador) ...

Een fragment uit de anekdote "Zo hoog en vrij als een vogel" :

Opeens word je uit je droom gerukt door een stem in je headset “Bitte, machen Sie sich bereit für Ihre Landung”. Je krijgt dan strikte orders, waarbij de windrichting van cruciaal belang is. Altijd je landing inzetten met de wind in de rug, anders wordt je meegesleurd en in het ergste geval kom je terecht in de nabijgelegen, onstuimige bergrivier of in de levensbedreigende hoogspanningskabels daarnaast... (parapente in Oostenrijk)

Nog een fragment uit de anekdote “Vissen op piranha’s” :

Na het ontbijt op onze ranch op het domein Poussada Piuval zijn we per jeep naar het overstromingsgebied gebold om te vissen op piranha’s. Na een aarzelende start hebben we toch een twintigtal van deze bloeddorstige, meedogenloze moordenaars gevangen. Onze gids Marcos verwijderde veiligheidshalve de bijtgrage vissen van de haak.  Je kon aan zijn verhakkelde vingers zien waarom. Dit liet hij niet over aan de overbeschermde toeristen.

Een laatste fragment uit de anekdote “De leeuwen kwamen ’s nachts aan onze tent snuffelen” : 

In het midden van de nacht schiet ik abrupt wakker, badend in het zweet en ik wil mijn stramme benen uitstrekken. Ik stoot echter tegen een verdacht voorwerp aan het voeteinde; meteen stel ik me een nieuwsgierige leeuw voor, die tegen de zwakke tent leunt. Half slaperig geef ik nog een ferme stomp tegen het tentzeil. Een gevoel van opluchting siddert door mijn klamme lichaam als blijkt dat het voorwerp mijn verdwaalde toiletzak is. ’s Nachts komt er inderdaad een leeuwin en enkele hyena’s aan onze tent snuffelen.

Neem eens een kijkje voor meer informatie en de aankoopvoorwaarden op de site van de uitgeverij  : http://yanga.mijnbestseller.nl/StefanMulders .

Voor reacties en inlichtingen : stefan.mulders@telenet.be of op Facebook onder mijn naam : Stefan Mulders. De volgende site www.netlog.be/wereldreiziger_stefan is zelfs vrij toegankelijk, zonder registratie vooraf.

Groetjes,

Stefan Mulders

Weergaven: 41

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden