Poëzie-doe-boek woorden temmen

 
Poëzie in de klas,  hoe pak je dat het best aan? Welke gedichten zijn geschikt voor welke leeftijden? Hoe kan je poëzielessen uitnodigend maken, ook voor leerlingen die denken niets met poëzie te hebben? Op welke manier kan je poëzieanalytische termen op een toegankelijke manier toepassen? En hoe krijg je het voor elkaar dat leerlingen originele gedichten schrijven?
 
Het poëzie-doe-boek woorden temmen biedt antwoorden op al die vragen en meer. Dichtersduo Kila&Babsie (Kila van der Starre en Babette Zijlstra) selecteerden voor dat boek hun 24 Nederlandstalige lievelingsgedichten. Van Paul Van Ostaijen, Paul Rodenko en Annie M.G. Schmidt, tot Maud Vanhauwaert, Hans Faverey en Rodaan Al Galidi. Die gedichten koppelen ze aan prikkelende lees-, denk-, doe- en schrijfopdrachten. Ook leggen ze aan de hand van de gedichten op een laagdrempelige manier poëzieanalytische termen uit en geven ze lees- en luistertips voor nog meer poëzie.
 
Achterin het boek staat voor docenten een index met de gebruikte termen per gedicht (denk aan 'metafoor', 'jambe', 'paradox' en 'alliteratie'). Op die manier is het boek geschikt voor poëzielessen en poëzieworkshops (vanaf 12 jaar) en voor iedereen die in de klas of in de vrije tijd meer poëzie wil lezen en schrijven, maar niet goed weet waar te beginnen.
 
woorden temmen. 24 uur in het licht van Kila&Babsie is een uitgave van grange fontaine, geschreven door Kila van der Starre en Babette Zijlstra. Het boek is voor 20,55 euro te bestellen in iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen en via Bol.com. Zie deze pagina voor meer informatie over het boek.
 
Win een exemplaar van woorden temmen voor de hele klas!
Uitgeverij grange fontaine heeft een wedstrijd uitgeroepen rond het poëzie-doe-boek woorden temmen. 24 uur in het licht van Kila&Babsie. Alle klassen Nederlands in het middelbaar onderwijs in Nederland, België en daarbuiten mogen meedoen.
Elke klas die meedoet maakt kans op een exemplaar van het poëzie-doe-boek voor iedere leerling en docent in de klas!
 

De opdracht luidt:

Stuur met de hele klas één gedicht naar uitgeverij grange fontaine dat is geschreven door:
1) de hele klas samen, of:
2) één of meerdere leerlingen in de klas, het gedicht dient dan door de meerderheid van de leerlingen als mooiste gedicht van de klas te zijn gekozen.
Vorm en inhoud zijn volledig naar vrije keuze van de docent en de leerlingen, er mag uiteraard geen plagiaat worden gepleegd en de taal is Nederlands.
 
De deadline is 10 april 2019. Doe je mee?
 
Hier vind je alle informatie en voorwaarden: woorden temmen in de klas wedstrijd 2019
 
Hier vind je meer informatie over het boek: woorden temmen

Weergaven: 6

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden