Oostende, Bibliotheek Kris Lambert (hoofd bibliotheek), even voor twee. De bibliotheek is nog dicht. Ik passeer het entree en kom terecht in een tentoonstellingsruimte. Aan de rechterkant kan ik door een hek de bibliotheek in kijken. Men is nog bezig met de schoonmaak.

Buiten verzamelen zich voornamelijk jongeren om samen te wachten op het open gaan van de bibliotheek. Tussen twaalf en twee is de bibliotheek gesloten. Zoals ook veel winkels in Oostende en de omliggende plaatsen.

Het lezers café is wel open. Op het terras onder een afdak zitten mensen te roken, binnen leest een man de krant

Enkele minuten voor twee verzamelen mensen zich voor het hek. Om precies twee uur stromen ze de bibliotheek in en ik volg. Wat mij meteen opvalt is dat het hier niet gaat om een zelf service bibliotheek. Ik zie een balie met bonnen printers.

Al hebben ze geen zelf service, het is wel een bibliotheek die genoeg plaats biedt voor studie. Veel tafels tussen de boekenkasten en op de eerste verdieping de mogelijkheid om te studeren in de stilte ruimte. Ook lekker lezen in de diverse fauteuils behoort tot de mogelijkheden.

Lees verder

Weergaven: 29

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden