Nieuw (tweetalig, Nederlands/Frans) boek rond geweldloosheid gepubliceerd, een sprookje: Het kleine bange boompje/Le petit arbre apeuré

Het kleine bange boompje
Geloof in eigen kracht: bouwsteen voor geweldloosheid

Le petit arbre apeuré
Edifier les bases pour une attitude nonviolente

Voorstelling

Dit sprookje bevat verschillende elementen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van geweldloosheid en de praktijk van een geweldloze opvoeding. Er is het leren omgaan met angst, het ontdekken van de eigen kwaliteiten en sterktes, de ontwikkeling van zelfvertrouwen, van empathie en van het vermogen om te waarderen en te genieten.

Dit boek kan ons helpen deze elementen beter te ontwikkelen en ons steentje bij te dragen aan een wereld van geweldloosheid en vrede. 

Présentation
Dans ce conte on trouve plusieurs éléments importants pour le développement de la nonviolence et la mise en pratique de l’éducation nonviolente. Il y a la gestion de la peur, la conscience de ses propres qualités et forces, la confiance en soi, l’empathie et la capacité d’apprécier et de jouir.
Ce livre peut nous aider à mieux développer ces éléments et à collaborer à la construction d'un monde de nonviolence et de paix.

Over de auteur

Dr. Pat Patfoort is antropoloog. Al een halve eeuw wijdt ze zich aan geweldloze conflicthantering en geweldloze opvoeding. Dat doet ze via cursussen en vormingen, voordrachten, bemiddelingen, het schrijven van boeken en artikels en ook – en dit is belangrijk – al van bij het eerste begin via de opvoeding van haar eigen kinderen, en tegenwoordig via de opvang van haar kleinkinderen. Al die jaren was ze met dit werk bezig zowat overal ter wereld, en tevens op alle denkbare niveaus: van de relaties met baby’s tot interetnische conflicten of conflicten tussen bevolkingsgroepen.

Praktische zaken

Uitgeverij: Boekscout (Nl)
Illustraties: ja 
Omvang: 16 x 24 cm 
ISBN: 978-94-640-3107-2 
Aantal pagina's: 56

Recensie van Prof. Rik Pinxten, die het verband legt met de Coronacrisis:  https://www.dewereldmorgen.be/community/ook-kleine-bomen-kunnen-gro...

Weergaven: 13

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden